Tökökre várva

Mint tavaszi felhívásunkban közreadtuk, keressük a Kárpát-medence legnagyobb, illetve legkülönlegesebb lopótökét.

Ország-világSzabad Föld2017. 10. 04. szerda2017. 10. 04.
Tökökre várva


A Hajdú-Bihar megyei Nagyrábén található Mezőgazdasági Hagyományok Gyűjteménye, az ország legnagyobb magánmúzeuma arra biztatja, kéri az amatőr és profi kertészeket, borászokat, tanulókat, nyugdíjasokat, mezőgazdászokat, intézményeket és magánszemélyeket – akiknek fontos a genetikai erőforrások változatossága, azok megőrzése –, hogy segítsenek megtalálni 2017 legérdekesebb lopótökét. Pályázni a saját termesztésű, a verseny kiírójának címére ez év november 15-ig eljuttatott ép és egészséges terméssel lehet. A termesztés során bármilyen módszer – legyen az szabadföldi, fóliás vagy sík támrendszeres – megengedett, s élni lehet a népi huncutságokkal is, mint például a lámpabeles indaitatás vagy mondjuk a fejlődő kobak súlyozása. A győztesek díjazása kategóriánként: az I. helyezett 100 ezer, a II-III. helyezett 50-50 ezer forintban részesül.

A versenybe – amelynek erkölcsi támogatója a Növényi Diverzitás Központ, valamint a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége – nevezés feltétele a termesztés írásban és lehetőleg fotóval történő dokumentálása.

A versenyben részt vevők alapítói lesznek a közösségi lopótökgénbanknak, amely a beküldött tökökből vetőmaggyűjteményt hoz létre.

Közeleg a határidő, a verseny kiírójaként várjuk a jelentkezéseket!

További információt a 06-20/921-5466-os telefonszámon,
a [email protected] e-mail címen, vagy
levélben, illetve személyesen az alábbi címen adunk:

Mezőgazdasági Hagyományok Gyűjteménye
4173 Nagyrábé, Dózsa György u. 35.
 

Ezek is érdekelhetnek