Bróker Marcsi kijelentette: kiderülhetne, ő nem is olyan rossz ember

Csaknem két óra: ennyi ideig tartott, amire az ügyész felsorolta, hogyan és mekkora összeggel károsította meg a 767 sértettet D. Sándorné.

Ország-világMunkatársunktól2017. 11. 12. vasárnap2017. 11. 12.
Bróker Marcsi kijelentette: kiderülhetne, ő nem is olyan rossz ember

Nem meglepő, ha nem ismerős a név. A vádlott nőt az ország Bróker Marcsinak ismeri. Ő az, aki a Kun-Mediátor Kft. vezetőjeként szinte egész Karcagot megkárosította – valakit 200 ezerrel, mást 200 millió forinttal vágott meg –, amikor pedig kiderült a „turpisság”, a nő Belizbe menekült. Most, a hét elején, a Szegedi Törvényszéken kezdődött meg a tárgyalása. Marcsi korábban kérte, ne legyen sajtónyilvános az esemény, mondván, a hírekben rossz színben tüntették fel – igazságtalanul.

A bíró ezt elutasította, így az újságírók jelenlétében kezdődött meg a per: a vád sikkasztás, csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység és számviteli rend megsértése. A sértettek közül mindössze ketten jelentek meg, a vádlott pedig nem vallomást tett, hanem nyilatkozatot olvasott fel, amelyben az ügyészség munkáját kritizálta.

Emlékeztetőül: a szerencsésebbek csak kisebb károkat szenvedtek, jóval többen voltak azonban, akik 10 és 50 millió forintnyi pénzt vesztettek. A nő azt ígérte ugyanis üzletfeleinek, hogy a pénzüket 18 százalékos hozammal, 2 százalékos díj mellett fekteti be.

Mellékszál: Bróker Marcsinak nem volt engedélye a befektetésekre. A pénz nagy részét zsebre tette, egy ideig még fizetett hozamot, később pedig még több pénzt kért befektetésre a Kun-Mediátorba. A vádlott új vallomást nem tett, de azt kihangsúlyozta, ő mindvégig vissza akarta adni a pénzt az ügyfeleinek, lehet, hogy elkövetett hibákat, de bűnt nem, szándékosan nem károsított meg senkit. Kijelentette, ha minden tényt figyelembe vennének, kiderülne, ő nem is olyan rossz ember.
 

Ezek is érdekelhetnek