Csodavárás Kecskeméten

Nemrég még azt suttogták a hírös városban, hogy a Matolcsy-féle Pallasz Athéné Alapítványok tulajdonába kerülhet az 1871-ben épült zsinagóga.

Ország-világBorzák Tibor2017. 11. 09. csütörtök2017. 11. 09.
Csodavárás Kecskeméten

A műemlék épület sokáig Tudomány és Technika Házaként volt ismert, újabban pedig Kecskeméti Tudomány és Művészetek Házának hívják. A legfrissebb hírek szerint egészen biztos, hogy a budapesti Csodák Palotájához hasonló látványosság uralja majd a tereket, ugyanis a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) és a város önkormányzata konzorciumi partnerségben 498 millió forintot nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán.

Mint megtudtuk: a Természettudományos Tudástár és Élményközpont létrehozása november elsején elkezdődött, az átadást pedig jövő október végére tervezik. Először az épületet újítják fel 150 millió forintból. A földszinten közösségi tér, étkező lesz, az emeleteken pedig öt teremben zajlanak majd az újszerű, egyedi élményközponti tudást nyújtó programok. Szakkörök, klubok, műhelyek indulnak majd’ 32 témacsoportban.

Mindehhez 13 vidéki, illetve 13 kecskeméti általános és középiskolát vonnak be. Lesz majd mobil planetárium, különböző szimulációs berendezés, valamint Magic Planet 3D-s vetítőgömb, amelynek segítségével az érdeklődők interaktív módon ismerhetik meg a földrajzi jelenségeket.

Ezek is érdekelhetnek