Halasszuk későbbre!

Még nem számíthatunk árcsökkenésre, de talán stagnálásra sem: a lakásárak továbbra is emelkednek. (Optimális esetben enyhül a drágulás üteme.)

Ország-világMunkatársunktól2017. 11. 06. hétfő2017. 11. 06.
Halasszuk későbbre!

Legélénkebben a használt ingatlanok drágulnak, derül ki a KSH adataiból – az idei első két negyedévben 9,3 százalékkal kerültek többe, mint tavaly. Az emelkedés némileg megtorpant az új házak esetében, az év első három hónapjában 4,9 százalékos volt a növekedés, a második negyedévben 3,2 százalék.

Bár Budapest és a főváros és környéke még mindig kiemelkedően drága, az elmúlt évek tapasztalatai szerint egyre élénkebb a piac a kisebb településeken is.

Míg a lakóházak esetében nem érdemes várni, a nyaralókat illetően jobb, ha januárra halasztjuk a vásárlást. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják – és ezt támasztja alá az Otthontérkép tanulmánya is –, hogy a nyári szezon után jóval olcsóbban lehet nyaralóhoz jutni. És ahogy a lakásoknál, itt sem mindegy, hogy hol: a legdrágább a Balaton térsége, azon belül is Siófok és környéke, sokkal olcsóbb viszont Keszthely közelében üdülőingatlant venni. 
 

Ezek is érdekelhetnek