Már a kertek alján jár

Nemsokára itt a Mikulás, több helyen előbb is érkezik neve napjánál, például Siófokon, ahol december elsején megnyit az Aranycsengő adventi vásár. Lehet majd a karácsonyhoz kapcsolódó étel- és italféléket kóstolni, hétvégente – egészen december 23-ig – koncertek várják a közönséget.

Ország-világHajós2017. 11. 29. szerda2017. 11. 29.
Már a kertek alján jár


December 3-án meggyújtják az első adventi gyertyát, lesz díszkivilágítás, látványos fényshow. Másnap délután a víztorony Mikulása és krampuszai fogadják sokféle programmal a kicsiket és nagyobbakat a főtéren. Valódi tűzoltóautót vehetnek birtokba, és felmehetnek a torony tetejére is. Fellépnek mazsorettek, énekel gyermekkórus, kihirdetik a Mikulás-rajzverseny eredményét, lesz forró tea és aprósütemény.

December 6-án délután a Hono-O-Daiko japán dobegyüttes lép fel látványos, szórakoztató műsorával: különböző méretű dobokon játszanak, hozzá énekelnek és táncolnak.

A jótékonysági koncert bevételét a siófoki küzdősportok támogatására fordítják. A sportosabbak részt vehetnek a december 3-i Mikulás-futamon, amelynek a startja és a célja is a víztorony lesz. Nemcsak futók jöhetnek, hanem görkorcsolyázók, biciklisek, gyaloglók, teljesíthetik a távot mezben vagy bármilyen maskarában. Ugyancsak ezen a napon, a Krúdy sétányon, stílusosan a Szent Miklós-hajó fedélzetén interaktív zenés műsorral és teli puttonnyal fogadja a Mikulás a gyerekeket.

Hajós

Ezek is érdekelhetnek