Pirul a város malaca

Disznótoros és pálinkamustra csábít a Tisza-tóhoz november 25-én. A rendezvényt most először rendezik meg Tiszafüreden, ahol izgalmas versenyekkel és érdekes programokkal várják a vendégeket.

Ország-világHajós2017. 11. 24. péntek2017. 11. 24.
Pirul a város malaca

A főzőversenyen bárki részt vehet, a csapatoknak a fél sertést, a belsőséget és a belet a szervezők biztosítják, a versenyzők maguk hoznak késeket, bárdot, fokost, fűszereket, teknőt – a hagyományos edények használata előny a bíráláskor! Kolbász, hurka, pecsenye, leves és toroskáposzta kötelező feladat, de készülhet ételkülönlegesség is a bíráknak. A pontozásnál figyelembe veszik a böllérporta ötletességét, öltözékét, a tisztaságot, az ételek ízét, állagát és tálalását, a legvidámabb csapatok pluszpontra számíthatnak.

Időközben szabad tűzön sül majd a város jókora malaca; a pálinkamustrán a helyi és a környékbeli főzdék és lakosok büszkeségeit várják.

A verseny zsűrizése nyilvános, a cél a pálinka mint hungarikum népszerűsítése. A kedvelt barack és szilva mellett bármilyen kategóriában benevezhetnek nedűket. A zsűrizés után az aranyérmesek közül választják ki Tiszafüred város pálinkáját.

A gyerekek sem maradnak szórakozás nélkül: a helyi hulladékgyűjtő udvar által biztosított alapanyagokból a kicsik játékokat készíthetnek, lesz arcfestés és kézműves foglalkozás. Befejezésül koncertet ad a Csík zenekar, de a nap folyamán fellép a Flaska banda, valamint a helyi Pipás zenekar a néptáncegyüttessel.
 

Ezek is érdekelhetnek