Sisi karácsonya

Vajon hogyan ünnepeltek a gödöllői királyi kastélyban karácsonykor?

Ország-világHajós2017. 12. 14. csütörtök2017. 12. 14.
Sisi karácsonya

December 16-17-én megtudhatjuk, hiszen számos érdekes programmal várják az érdeklődőket. Múzeumpedagógiai foglalkozáson ismerhetjük meg az egykori kastélybeli karácsonyokat; jön a Petimi társulat, magyar népmeséket ad elő a díszteremben, bevonva a kicsiket is a játékba.

A felnőtteknek szól a barokk színházban Náray Tamás zenés irodalmi estje divatbemutatóval összekötve. Szombat este a lovardában a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Kodály jegyében felhangzó ünnepi koncertjét hallgathatjuk. Vasárnap Erzsébet királynéval találkozhatunk a díszteremben; Czédly Mónika újraálmodott ruháinak egyikében fogadja az érdeklődőket udvarhölgyével együtt, aki megtanítja a korabeli hivatalos ceremónia részleteit. Az időszaki kiállításon a kor divatját ismerhetjük meg. A barokk színházban ugyancsak ezen a napon Telemann zenéjére alkotott bábfantáziát ad elő az Aranyszamár Bábszínház és a Savaria Kamaraopera: Don Quijote történetét mesélik el. A vendégek között hagyományőrző népi betlehemesek sétálnak, dalokat énekelnek; működik majd Paprika Jancsi csúzlizdája, ahol dióval kell célba találni. A hétvégén gyertyát önthetünk és mézeskalácsot készíthetünk a karácsonymanók kuckójában.

A kastély díszudvarában és az épületben iparművészek kézműves vására egyedi karácsonyi ajándékok választékával, valamint lacikonyha, adventi ínyencségek, kürtőskalács, forralt bor és sült gesztenye vár mindenkit.
 

Ezek is érdekelhetnek