Elszállt éremesély

Keresztszalag-szakadás miatt Miklós Edit kihagyja a téli olimpiát. A magyar versenyző az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai versenyén, a szuperóriás-műlesiklásban bukott.

Ország-világ-ftb-2018. 01. 20. szombat2018. 01. 20.

Kép: Bad Kleinkirchheim, 2018. január 13. Miklós Edit, miután a célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult a női alpesi sí világkupa Bad Kleinkirchheim-i szuper-óriásműlesiklásában 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Christian Bruna), Fotó: CHRISTIAN BRUNA

Miklós Edit
Bad Kleinkirchheim, 2018. január 13. Miklós Edit, miután a célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult a női alpesi sí világkupa Bad Kleinkirchheim-i szuper-óriásműlesiklásában 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Fotó: CHRISTIAN BRUNA

Az M4 Sportnak utólag azt mondta, a cél előtti harmadik kapunál már érezte, hogy valami nem stimmel a jobb térdével, így szándékosan vágta magát hanyatt. Ekkor azonban úgy beütötte a fejét, hogy elkábult egy pillanatra. Később kiderült, hogy jól érezte a bajt: a térdében több szalag is elszakadt. Megműtötték, ami azt jelenti, hogy nem lesz ott a dél-koreai Pjongcsangban, ahol február 9-én kezdődnek a XXIII. téli olimpiai játékok. A magyar szurkolóknak Miklós Edit a kórházi ágyáról üzent, ezt írta: „Néha elesünk, de fontos, hogy mindig felálljunk és folytassuk az utunkat!” A baleset azért is bosszantó, mert Miklós Editet éremesélyesként tartottuk számon.

Ezek is érdekelhetnek