Zene, zene, zene

Pécs január elején ismét – immár harmadszorra – a könnyűzene lázában ég.

Ország-világHajós2018. 01. 06. szombat2018. 01. 06.
Zene, zene, zene

Január 5–7. között hat helyszínen műfajtól függetlenül, professzionális körülmények között mutatkozhatnak be a helyi vagy valamilyen módon a városhoz kötődő zenekarok a Made in Pécs fesztiválon. Az évek folyamán egyre többen szerepelnek, ezúttal hat klubban 118 csapat, összesen ötszáz taggal lép fel, délelőtt tíz órától egymást követve, és mindegyik húszperces műsoridővel gazdálkodhat.

Ennyien még soha nem álltak közönség elé a fesztiválon.

Nincs megkötés sem a stílusban, sem a felkészültségben. A nyitó napon az ugyancsak pécsi Punnany Massif lép fel szabadtéren felépített sátorban, akusztikus koncerttel. Ekkor adják át a Made in Pécs magazin éves díját, amelyet a közönség és a szerkesztőség véleménye alapján ítélnek oda a város számára legértékesebb kezdeményezésnek.

Az idei különlegesség, hogy mivel Pécs légkörében nagyon hasonlít Liverpool városára, onnan hívtak meg hét friss, érdekes produkciót. Esténként a koncertek végeztével elektronikus zenei partikon szórakozhatnak az érdeklődők. A pécsi DJ-k mellett négy liverpooli DJ és tizenkét éjszakai parti is színesíti a fesztivál programját. Az esemény minden műsora ingyenes.

Ezek is érdekelhetnek