Cammogj haza, maci!

Elképesztő bátorságról tett tanúbizonyságot egy 95 éves kanadai hölgy.

Ország-világU. Á.2018. 08. 17. péntek2018. 08. 17.
Cammogj haza, maci!

Akárcsak Erdélyben, a világ túlsó felén is szűkül a medvék élettere, ezért rákényszerülnek a falvakban eleséget keresni. A legtöbb ember valószínűleg rémülten menekülne, ha meglátna egy medvét a konyhájában. Nem így a 95 éves Anna Stady Vancouver-szigeteki lakos: minden izgalom nélkül elzavarta a házában ólálkodó medvét. Méghozzá egy nap alatt kétszer is – jelentette a CTV kanadai televízió.

Az Union Bay településen élő matróna elmondta: éppen tévézett, amikor zajt hallott a ház másik végéből, s amikor ellenőrizte, hogy mi okozta, egy fekete medvét talált. Anna egyáltalán nem ijedt meg a vadállattól, mert egész életét medvék közelében töltötte, s eddig még soha nem támadt rá egyik sem.

„Mondtam neki, hogy menjen el” – és a medve szót fogadott. A kertben ugyan még megállt, mintha vissza akarna fordulni, de az idős nő ekkor újra rászólt: „Menj csak haza!” – s az állat tovább is állt.

Nem sokkal később azonban visszatért, és a konyhai polcokon lévő edényekben kutakodott. A nénit ekkor már „idegesítette” a medve, aki rendetlenséget csinált a konyhájában. Megint mondta neki, hogy menjen el, mire a medve ránézett, magához vett valamit és kicammogott.

Az eset után a helyi vadvédelem medvecsapdát helyezett el a nő háza előtt arra az esetre, ha a medve visszatérne. A helyieket pedig megkérték, legyenek különösen óvatosak a medvék miatt: zárják be az ajtókat, s ne hagyjanak elöl ételeket.

Anna most abban reménykedik, hogy a medve soha többet nem megy vissza a házához. Nem akarja ugyanis, hogy belesétáljon a csapdába, és elfogják. Ha elkapják, megölik – véli az idős nő. Hozzátette: Nagyon szép medve volt, aranyos és pufi…

Ezek is érdekelhetnek