Gloria nem szólt

Megrázta az egész világot a hír 1980. december 8-án: John Lennont, a Beatles együttes tagját, zeneszerző-énekest, a kor egyik legismertebb művészét a saját háza előtt lelőtték.

Ország-világU. Á.2018. 08. 24. péntek2018. 08. 24.
Gloria nem szólt

Négy golyót kapott a hátába. Gyilkosa, Mark Chapman nem akart elmenekülni. A fiatal férfi nyugodtan üldögélve a Zabhegyező című könyvet olvasta, amíg őrizetbe nem vették. Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Szörnyű tette ellenére a felesége nem fordult el tőle, ma is várja, hogy kiengedjék – s most kiderült, hogy tudta, mit tervez a férje. Két hónappal a gyilkosság előtt Chapman elmondta neki, azzal vágyik híressé válni, hogy megöli John Lennont. (A mentális problémákkal küzdő fiatal férfi korábban a rajongójaként autogramot kért a Beatles legendás tagjától.) Majd később visszakozott, s azzal nyugtatta meg az asszonyt, hogy meggondolta magát, a fegyverét pedig az óceánba dobta. Gloria hitt neki, de amikor meglátta a hírekben, hogy John Lennont megölték, rögtön tudta, hogy a férje a tettes

Gloria Hiroko mindmáig nem vált el, pedig a házasságuk első évében sok erőszakot kellett elviselnie. Időközben eltelt csaknem negyven év, Gloria házastársi látogatásokat tesz a börtönben, s reméli, hogy kiengedik a férjét. – Nem számít, Mark mennyi ideig lesz börtönben. Én várok rá – nyilatkozta. Az elmúlt 38 évben összesen 44 órát tölthettek együtt, a látogatások alatt pizzát készítettek és szexeltek.

Chapman már kilenc alkalommal próbált kérvénnyel kiszabadulni a börtönből, de feltételesen sem helyezték szabadlábra. Viszont hamarosan újra meghallgatják a ma 63 éves rabot, s ha úgy találják, hogy képes beilleszkedni a társadalomba, kiengedik, és új életet kezdhet.

Ezek is érdekelhetnek