Vallott a háborús „hős”

Saját magát buktatta le a 48 éves Todd LaTourette amerikai karakterszínész.

Ország-világU. Á.2018. 11. 29. csütörtök2018. 11. 29.
Vallott a háborús „hős”

Egy tévéinterjúban elárulta: bár hosszú éveken keresztül azt állította, hogy háborús veterán és a harctéren vesztette el a végtagját – valójában ő tette saját magával. A több népszerű sorozatban is szereplő színész elmondta, hogy tizenhét esztendővel ezelőtt súlyosan depressziós időszakában körfűrésszel levágta a jobb karját. Bevallotta, hogy bipoláris zavartól szenved, és mentális betegsége miatt sokszor nincs beszámítható állapotban. Amikor a hajmeresztő eset történt, állítása szerint éppen nem szedte a gyógyszereit, ezért történhetett meg, hogy zavarodottságában képes volt az öncsonkításra.

Az eset után azonban azt terjesztette, hogy háborús veterán, aki a tengerentúlon sebesült meg egy bevetésen. Ennek a hazugságnak is köszönhetően lett egyre ismertebb az Egyesült Államokban, Történetének soha senki nem nézett utána, a filmiparban hamar felfigyeltek a markáns megjelenésű férfira, aki több sorozatban is szerepet kapott.

– Tisztában vagyok vele, milyen tisztességtelen dolog volt éveken keresztül terjeszteni ezt a hazugságot, s tudom, hogy ezzel lőttek a karrieremnek – mondta az interjúban, amit azzal indokolt, hogy már nem tudta tovább magában tartani a titkát. Megbocsátásra nem számít, de vallomásának nemes célja van: segíteni akar a mentális betegségekkel küzdőknek, akik nem tudják megtenni a szükséges lépéseket a gyógyulásuk felé vezető úton.

 

Ezek is érdekelhetnek