Bicajjal a munkába

Alig néhány hét, és indul a „Bringázz a munkába!” kampány. Bár máskor is érdemes a munkahelyünkre biciklivel érkezni, de május végéig mindenképpen, ugyanis a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósuló eseményen a résztvevők nem csak egészséget nyerhetnek. Számtalan értékes ajándék vár rájuk, többek között négy szuper kerékpár.

Ország-világHardi Péter2019. 04. 24. szerda2019. 04. 24.
Bicajjal a munkába

A több mint egy évtizedes ha – gyományra visszatekintő rendezvényen részt vevő 50 ezren felüli kerékpáros eddig összességében 10 millió kilométert tekert – tudtuk meg Halász Árontól, a Magyar Kerékpárosklub sajtósától. Ezzel nem csak 300 millió forint benzinpénz maradt a zsebükben, hanem bőven egymillió tonna feletti szén-dioxidtól is megkímélték a légkört.

Aki kedvet érez a május 6-a és 31-e közötti munkába bringázáshoz, az már töltheti is az okostelefonjára a Bike Citizens kerékpáros-applikációt, s regisztrálhat a kampány kezdőlapján, ahol majd rögzítheti a kerékpáros napok számát és a letekert kilométereket. A részvétel nincs teljesített kilométerhez kötve, de azért a négy hét alatt legalább egyszer kerékpárral kell a munkahelyre érkezni. A nyereménysorsoláson mindenki részt vesz, s a már említett kerékpárokon kívül belépőket, bérleteket, kiegészítő felszerelést nyerhet. S hogy a kellő energia se hiányozzék az induláshoz, az első nap országszerte bringás reggelivel várják a szervezők a kerékpározókat. A kampány jelmondata: „Vidd be kedvenced a munkahelyedre!”, arra utal, hogy a négylábúak már egyre több irodában polgárjogot nyernek, el kell tehát jönnie azoknak az időknek is, amikor a kétkerekűek sem hiányozhatnak mellőlünk, érdemes ezt a főnöknél mielőbb kialkudni.

Nyeregre fel, munkahelyre be! Ne feledjünk, ősszel is lesz „Bringázz a munkába!” – a két esemény közötti rövid időszakban sem igazán érdemes más közlekedési eszközre váltani.

FOTÓ: SHUTTERSTOCK