Titokzatos holttestek Passauban, amik fejtörést okoznak a német rendőröknek

Holtan találtak három embert egy bajorországi szállodában, mindhármuk holttestében nyílvesszők voltak.

Ország-világMarkos Mária2019. 05. 20. hétfő2019. 05. 20.

Kép: Picture taken on May 11, 2019 shows a hotel on the banks of the river Ilz in Passau, southern Germany. - German police were investigating on May 12, 2019 the baffling deaths of three people found in a room of the Bavarian hotel with crossbow bolts in their bodies. (Photo by Lino Mirgeler / dpa / AFP) / Germany OUT, Fotó: LINO MIRGELER

Titokzatos holttestek Passauban, amik fejtörést okoznak a német rendőröknek
Picture taken on May 11, 2019 shows a hotel on the banks of the river Ilz in Passau, southern Germany. - German police were investigating on May 12, 2019 the baffling deaths of three people found in a room of the Bavarian hotel with crossbow bolts in their bodies. (Photo by Lino Mirgeler / dpa / AFP) / Germany OUT
Fotó: LINO MIRGELER

Holtan találtak három embert egy bajorországi szállodában, mindhármuk holttestében nyílvesszők voltak. A passaui szálloda dolgozói találták meg a tetemeket vasárnap az egyik szobában, két íjjal együtt. Az áldozatok mindegyike német állampolgár, egy 53 éves férfi, valamint egy 33 és egy 30 éves nő.

A nyomozás során néhány nappal később újabb két, lenyilazott női holttestre bukkantak a rendőrök az egyik, a hotelben megtalált áldozat wittingeni otthonában, mintegy 650 kilométerre a passaui szállodától, ahol a férfit és az idősebb nőt az ágyban fekve, egymás kezét fogva érte a halál, több nyílvesszővel a fejükben, illetve vállukban, a fiatalabb nő teteme pedig a földön feküdt.

A hotel Passauban (fotó: Lino Mirgeler/dpa/AFP)

A rejtélyes halálesetek továbbra is fejtörést okoznak a német rendőröknek. Egyelőre nem tudni, milyen kapcsolatban állt egymással az öt ember, mióta tartózkodtak a wittingeni lakásban fellelt újabb áldozatok – egy szomszéd talált rájuk, akinek először a küldeményekkel teli levélszekrény, majd a lakásból áradó furcsa szag tűnt fel, s aki a hírekben hallott a titokzatos nyílvesszős halálesetekről.

Az áldozatok – mind az öt német állampolgár – a szomszédok és szemtanúk leírása szerint különös, fekete, gótikus stílusú öltözetet viseltek. Németországban tilos íjakkal és nyílpuskákkal vadászni.

 

Ezek is érdekelhetnek