Jön a Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntő: fiatalok erejével és felszabadultan, cél a trófea

Vasárnap Csepelen rendezik meg Tippmix Minifoci Magyar Kupa nagydöntőjét, ahova a sorozat eddigi négy selejtezőjéből – Hajdúszoboszló, Csepel, Tápiószentmárton és Balatonfűzfő – nyolc csapat jutott be. A történelmi kupasorozat negyedik, balatonfűzfői állomásáról az Airnergy és a H.O.P.E. együttese kvalifikálta a fináléba. 4. rész:

Ország-világSzabad Föld2023. 07. 14. péntek2023. 07. 14.
Jön a Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntő: fiatalok erejével és felszabadultan, cél a trófea

AIRNERGY – A fiatalok erejével

A 2008-ban alapított klub elsősorban az utánpótlás-képzéssel foglalkozik. Gabura Gyula csapata tavaly a Budapest Döntő megnyerésével tette le a névjegyét a minifutballban, ahol idén is esélyesek. Legismertebb játékosaik a DVTK-ban és Mezőkövesden is megforduló George Menougong és a 101-szeres futsalválogatott Nagy Gábor 'Futre'.

„A kispályás labdarúgással az 1990-es évek környékén ismerkedtem meg. A Csepeli Csődörök nevű baráti társaságban kezdtem innen lépkedtem fel a ranglétrán. A kispályás labdarúgás bármelyik ágazatáról is van szó, nagyon szeretem. A medicinlabda is jöhet, az a lényeg, hogy barátok között legyünk és mindenki jól érezze magát” – árulta el Nagy Gábor.

„Klubunk 2008-ban alakult és a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásképzésre. Elsődleges cél, hogy tanítványaink számára örömöt szerezzen a foci, és elkötelezetté váljanak a sportág számára. Az egyesületi célkitűzések standardjai: a fegyelem, a figyelem, a viselkedés, az instrukciók elfogadása, a csapatmunka, az egészséges életmód betartása. A csapatmunka fejlesztése magában foglalja az olyan jelzőket, mint kommunikációs képesség, vezetés, önzetlenség és versenyképesség, melyek nemcsak a futball, hanem a legtöbb hivatás sikeréhez is szükségesek. Az 5+1-es labdarúgás, a minifoci tökéletes kiegészítése edzéseinknek, hiszen a kisebb terület és a vele járó több labdaérintés, jobb és gyorsabb döntések meghozatalára sarkallja a fiatalokat, ezáltal gyorsabban fejlődnek és számos tapasztalatot szereznek.„ – mondta az Airnergy Hungay Football Club csapatvezetője, Gabura Gyula.

Az Airnergy is kiváló esélyekkel indul a fináléban. Fotó: Polyák Attila, Origo

A klub célja, hogy dinamikus és kihívásra alkalmas tanulási körülményeket teremtsenek, annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú labdarúgó játékosokat képezzenek, akik élvonalbeli csapatokban játszanak majd. Szervezettségében, szakmai munkájában, arculatában, gazdálkodásában egyaránt, egy előre mutató, a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő klubot szeretnének felépíteni.

”Szinte napra pontosan egy éve szakadt el a keresztszalagom, úgyhogy hosszú kihagyás után tértem vissza a pályára. Nagyon köszönöm mindenkinek a balatonfűzfői élményt, nagyon jó volt visszatérni a csapatba!„ – mondta Égető Márk, az Airnergy válogatott játékosa, aki épp a Magyar Kupában tért vissza hosszú kihagyás után.

H.O.P.E. – hosszú szezon lezárása jön

2022 nyarán alakult a csapat a tragikus körülmények között elhunyt Poncok Csaba tiszteletére. A csapat 90 százaléka együtt focizik futsalban is, ahol idén az NB2 Keleti-csoportjának megnyerésével jogot szerzett az NB1-ben történő indulásra.

Németh Gusztáv csapatvezető elmondta, bár a csapat még nemrég jött létre, ennek ellenére a jogelődök révén az Országos Minifutball Szövetség megalakulása óta kapcsolatban a szervezettel, több játékosuk szerepelt már a legelső Európa-bajnokságon is. Ráadásul azóta is többen tagjai a minifutball-válogatottnak.

H.O.P.E hosszú szezont zár le vasárnap. Fotó: Polyák Attila, Origo

„Nagyon hosszú szezonon vagyunk túl és a játékosok jelentős része megérdemelt pihenését tölti, illetve a magasabb osztályokban már zajlik a nagypályás felkészülés. Mindezek figyelembevételével különösebb célt nem tűztünk ki, majd inkább csak az a célunk amiért ez a sportág létrejött, hogy érezzük jól magunkat és játsszunk jó meccseket Magyarország topcsapatai ellen.” – árulta el Németh Gusztáv.

07.16. vasárnap: Döntő, Csepel

A finálé résztvevői:

- SZPCDSE-ECECE

- H-Terasz

- Szilasi és Barátai

- Lázár Lovaspark

- Todor Pet Bau Team Kft.

- Futottak Még

- Airnergy

- H.O.P.E.

A csoportbeosztások:

A-csoport:

H-Terasz

Lázár Lovaspark

Szilasi és Barátai

SZPCDSE-ECECE

B-csoport:

H.O.P.E.

Futottak Még

Todor Pet Bau Team KFT

Airnergy FC

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntőre (Csepel Hungary Club 94 SE pálya, 1213, Budapest, Szentmiklósi út 1.) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, az egész napos eseményre a belépés ingyenes!

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!