A Tajgetosz-show, a TeatRom Roma Fesztivál és a Nemakarokbeleszólni is jelölt az idei Highlights of Hungary-n!

Nyilvánosságra hozták az idei Highlights of Hungary jelöltjeinek listáját.

Ország-világSzabad Föld, H H2021. 01. 13. szerda2021. 01. 13.
A Tajgetosz-show, a TeatRom Roma Fesztivál és a Nemakarokbeleszólni is jelölt az idei Highlights of Hungary-n!

A díj célja, hogy a kiválóság és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Az összesen 55 jelölt listája a kultúra, a sport, a tudomány, a civil és állami szervezetek, valamint az üzleti világ képviselőiből állt össze, a jelöltek névsorát a Highlights of Hungary nagykövetei alakították.

A Highlights of Hungary egyedisége, hogy kategóriák nélkül zajlik az esemény, a nagykövetek szabadon jelölhettek számukra kiemelkedőnek értékelt történeteket 2020-ból. Ezekről majd közönségszavazással döntik el, hogy ki kap díjat, továbbá egy elismerést a nagykövetek is átadnak majd. A szavazás február elején kezdődik.

Gyerekkori traumák, irónia, roma fesztivál és az Országos Mentőszolgálat is a jelöltek között

Országos Mentőszolgálat. Forrás: Highlights of Hungary

Az idei válogatásba került többek között a Hosszúlépés Wonder Woman Budapest kezdeményezése, melynek célja, hogy több női szobor kapjon helyet a fővárosban, az Európában egyedülálló TeatRom Fesztivál, a magyar HBO saját gyártású dokumentumfilmje, a Visszatérés Epipóba vagy éppen az Országos Mentőszolgálat, de a közösségi média is szerepel, jelölt lett a Youtube-on futó Tajgetosz-show és az Instagramon népszerű Nemakarokbeleszólni is.

A teljes jelöltlistát ide kattintva lehet elérni: https://highlightsofhungary.hu/private/jeloltek-2020

Törőcsik Franciska a TeatRom Roma Fesztivál méltatásában azt írja: “Jelen pillanatban az egyetlen magyarországi, sőt európai, alulról szerveződő, roma művészeti fesztivál, amely magas színvonalú kulturális kínálatot juttat el mélyszegény településekre, de ugyanakkor a helyi kulturális értékeket is láthatóvá teszi. A helyben készülő művészeti alkotások bemutatása erősíti az itt élők cselekvőképességét, az idelátogató művészek, önkéntesek jelenléte pedig inspiráló az itt élőknek. A fesztivál a művészi értékeken túl csökkenti a térség elszigeteltségét, az idelátogatók pedig megismerhetik a roma kultúra értékeit.

Az idei év az egészségügyi dolgozóktól erőn felüli teljesítményt követelt meg, úgy gondolom, hogy emellett nem szabad említés nélkül elmenni. A jelölésem során külön az OMSZ 2020-as teljesítményét emeltem ki, mint fáradhatatlan segítség, mint csapat és mint a saját kommunikációját kellő könnyedséggel és profizmussal építő szervezet.” – emelte ki Takács Ákos, a Red Bull marketing menedzsere az Országos Mentőszolgálat méltatásában.

Háfra Noémi. Forrás: Highlights of Hungary

Az idei nagykövetek:

-Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta Bistro séfje

-A Pet kupa csapata, az első olyan kezdeményezés a világon, ami a környezetszennyező anyagok felhasználásával küzd a környezetszennyezés ellen

-Takács Ákos, a Red Bull marketingmenedzsere, a Pilvaker alapítója

-Törőcsik Franciska, Bujtor István-díjas színművész

-Háfra Noémi, magyar válogatott, junior világbajnok kézilabdázó, FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa

-Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a TELEP és a Konyha csapatának oszlopos tagja

-Marsalkó Dávid, többszörös Fonogram- és Petőfi Zenei díjas előadóművész

-Mádai Vivien, televíziós műsorkészítő, szerkesztő, műsorvezető

-Martinkó József, újságíró, építészet- és designkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője

-MIKI357, az egyik legjelentősebb magyar kliprendező, a Magyar Klipszemle megalapítója, elismert reklámfilmes

-A Highlights of Hungary csapata

Ezek is érdekelhetnek