Végre beköszöntött az igazi, napsütéses nyári idő: ideje elővenni a kényelmes, szellős ruhákat és minél több időt tölteni a szabadban.

A vízisportok szerelmesei már a fedélzeten vannak

 

Évről évre folyamatosan nő a vitorlássport jelentősége – jelentette ki a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke az InfoRádióban. Kollár Lajos szerint a növekedést bizonyítja az is, hogy megduplázódott a vitorlázó gyerekek száma. A fellendülésben része volt annak is, hogy a Kékszalagot csaknem teljes egészében közvetítette a média, és ez idén is így lesz.

„Mi, vitorlázók mindig optimisták vagyunk, jó szezonra számítunk. Tavaly majdnem minden versenyen megdőlt a részvételi rekord, beleértve az évadnyitót, a Fehérszalagot, a Kékszalagot” – mondta a szakszövetségi elnök, hozzátéve, hogy ebben a szezonban a hangsúly a versenyprogramokon lesz, és már december óta ismert a teljes naptár.

Balatoni vitorlások fotó: Németh András Péter

„Ezekhez számos parti rendezvény is társul, a Kékszalag sem csak egy verseny már, hanem kész fesztivál. Sok tízezer embert mozgatunk meg, megnő ilyenkor a vendégéjszakák száma, de egymás után szerveződnek a kisebb rendezvények is. Magam 21 éve rendezek versenyt a régi hajóknak, oldtimer vitorlásoknak, amit összekötöttünk egy oldtimerautó-felvonulással Füred–Tihany–Dörgicse– Alsóörs–Kenese útvonalon, másnap pedig indul a kupa a vízen.”

Kollár Lajos szerint mindez igazi látványosság a Balatonon nyaralók számára is.

Hozzászólások

Friss cikkek

Megjelent a Szabad Föld legújabb száma
2022.09.30.
Templomrombolók kora
Tanultak és szülnének
Legszebb perceink
Az Állatorvostudományi Egyetem és a Rákvakcina BVM Kft. együttműködik egy új kutatás érdekében
Látásmódok találkozása
Hogyan lehet csatlakozni a Mediaworks Tehetséggondozó Programjához?
Újabb kurzust indít a Mediaworks Tehetséggondozó Program
2022.09.23.
Lúdas Matyi – fóliában
A Gymnema Sylvestre 6 lenyűgöző egészségügyi előnye
Pletykák kereszttüzében
Hívogató kéz a hegyen
Nem hallgatni, beszélni
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.