Benzinbalhé

Lapunk 2017. május 12-i számában megírtuk (Falugondnokgondok címmel jelent meg írásunk), hogy a Csongrád megyei Nagytőke falugondnoka, Aradi Imre munkája ellen kifogást emelt a szolgálatot fenntartó önkormányzat.

Ország-világBorzák Tibor2017. 10. 23. hétfő2017. 10. 23.
Benzinbalhé

Miután soknak tartották a gépkocsi üzemanyagköltségét, korlátozták annak használatát. A polgármester munkája hatékonyabb szervezésére kérte, illetve a menetlevél szabályszerű vezetésére. Akkor úgy tűnt, nincs kibékíthetetlen ellentét köztük. Ennek azonban ellentmond a nemrég kapott információ: Aradi Imrét kirúgták.

– A nyári szabadságom lejárta előtti napokban éppen be akartam menni az önkormányzathoz, hogy egyeztessek velük az aktuális feladatokról – meséli az exfalugondnok, aki 2015 januárjától végezte misszióját. – De levelet kaptam a polgármesteri hivataltól, hogy rendkívüli felmondással megszüntették a munkaviszonyomat. A polgármester feljelentett, azzal az indokkal, hogy saját célra használtam az önkormányzattól kapott üzemanyagkártyát. Való igaz, amikor oktatásra, továbbképzésre jártam, tankoltam a kocsimba, mert a hivatal nem biztosított autót. Miután a rendőrségi vizsgálat még nem zárult le, egyelőre csak gyanúsításról van szó, jogtalannak tartom a felmondást, ezért munkaügyi bírósághoz fordultam.

Nagytőke polgármestere, Szél Csaba megerősítette a rendkívüli felmondást, feljelentést. Intézkedését arra alapozta, hogy a rendőrségi jegyzőkönyv részeredményei alátámasztják: Aradi Imre az elszámolószámlák szerint nem egy alkalommal tankolt az önkormányzati üzemanyagkártyával, még szabadsága idején is. Állítása szerint ezt az érintett sem tagadta vallomásában.

Az állást meghirdették, a falugondnoki munkát egyelőre önkormányzati közalkalmazott végzi.

Május 12-i cikkünket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetnek