Elismert minőség

Idén az Ital Magyarország Kft. csapata nyerte a magyar élelmiszer-feldolgozást középpontba állító 12. Coop Rallyt, amely Magyarország északkeleti útjain haladt. A Földművelésügyi Minisztérium különdíját a Szatmári Malom Kft. kapta. A rali célja az, hogy felhívja a figyelmet a minőségi termékekre, valamint azok gyártóira, forgalmazóira és kereskedőire. Ezen tevékenységével hozzájárul a fogyasztók egyre növekvő tudatosságához, amiért idén Magyar Termék Nagydíjjal ismerték el az eseményt.

Ország-világMunkatársunktól2017. 09. 25. hétfő2017. 09. 25.
Elismert minőség

A szakmai program helyszínei azért különlegesek, mert a vidék kis-, közép- és nagyvállalatai élen járnak a minőségi magyar termék előállításában – mondta lapunknak Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója. Mint fogalmazott, a COOP mindig is nagy hangsúlyt fektetett a magyar termékekre: a saját márkás termékeik szinte mindegyike magyar gyártású élelmiszer.

Hosszú távú együttműködés és minőség – így summázta szakmai álláspontját Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára, aki az esemény fővédnöke, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter képviseletében vett részt az idei programon. Szerinte ahhoz, hogy a magyar élelmiszeripar továbbra is versenyben maradjon a minőségi magyar termékek előállításával, sok múlik azon, hogy az ágazat szereplői tudnak-e és képesek-e azonos érdekek és értékek mentén haladni. Úgy látja, hogy a Coop Rally útvonalát érintő, hazánkban működő vállalkozások ebben élen járnak, munkájuk példaértékű.

A Coop Rally jövőre a Dunántúlon startol, bemutatva az ország nyugati régióinak magyar üzemeit és azok minőségi termékeit.

Ezek is érdekelhetnek