„ÉLJEN A MAGYAR SZABADSÁG” címmel rendkívüli műsorfolyammal készül a HírTV és a KarcFM március 15-re

480 perc ünnepi tartalmat sugároz a HírTV, a hirtv.hu, valamint a csatorna facebook-oldala március 15-én.

Ország-világHír tv-Szabad Föld2023. 03. 14. kedd2023. 03. 14.

Kép: Magas hegy - 100. országzászló magyar zászló lobogó augusztus 20 Sátoraljaújhely Trianon határtelepülés 2020.05.21 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld, Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

„ÉLJEN A MAGYAR SZABADSÁG” címmel rendkívüli műsorfolyammal készül a HírTV és a KarcFM március 15-re
Magas hegy - 100. országzászló magyar zászló lobogó augusztus 20 Sátoraljaújhely Trianon határtelepülés 2020.05.21 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld
Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

A HírTV-n szerdán 7.50-kor órakor kezdődik az élő ünnepi műsor. A Parlament előtt Magyarország lobogójának felvonását már közvetítik, végigkísérik az ünnepi huszármenetet a Magyar Nemzeti Múzeumig.

A nap házigazdája M.Dobos Mariann és M.Kovács Róbert, őket a backstage-ben Zavaros Eszter és Perjési Tamás segíti majd. A HírTV stúdiójában a forradalom eredeti tárgyai színesítik, kísérik majd az adást. Megszólal a zászlók, kardok gyűjtője, újraalkotják Petőfi kedvenc likőrjét, lesznek sztorik, történetek, elemzések, sőt még a forradalmi feleségek hozzájárulását is alaposan megismerhetik a nézők.

A híradós riporterek bekapcsolódnak a nyitott Parlament eseményeibe, bemutatják a Várkapitányság programjait a Budavári Palotanegyedben, és a Magyarország 365 fotópályázat győztes pályaműveit is. Keszthelyről tudósítanak majd a Szendrey Júlia emlékház avatásáról, Nagycenkről a gróf Széchenyi István által megálmodott kastélypark újranyitásáról, lesz koszorúzás Rómából, Londonból, Székelyudvarhelyről és a Délvidékről.

Az ellenzéki megemlékezésekről is sugároz majd beszámolót a HírTV.

10.30-tól a csatorna a teljes díszünnepséget közvetíti a Nemzeti Múzeumtól. A helyszíni riporter részt vesz a Múzeumkertben a családi programokban, megszólal a gyűjtemények gazdája, az intézmény főigazgatója L. Simon László és Csák János kultúráért felelős miniszter. A HírTV élőben sugározza a Miniszterelnöki megemlékezést Kiskőrösről, ahol 15.00 órától Orbán Viktor mond ünnepi beszédet a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum előtt.

Tévézni telefonnal a kézben!

Az ünnepi műsor különlegessége, hogy a beszélgetések egy része csak és kizárólag a csatorna facebook oldalán lesz látható, követhető. Az online közvetítés végig párhuzamosan zajlik majd az televíziós műsorral. Az online térben egész nap kiegészítő, színesítő tartalmakat sugároz majd a HírTV. Ezeket tabletről, telefonról lehet követni, vagyis a párhuzamos élő adásban március 15-e extráit lehet majd követni. A Facebookon kapcsolunk majd Gyulára, Sopronba...

A KarcFM a napot szintén az ünnepnek szenteli. A televíziós műsor délután 16.00 órától, a miniszterelnöki beszéd után kapcsolódik össze a rádió műsorával. A közös Paláver fókuszában szintén az ünnepi események állnak.

Március 15 az ország történelmének egyik legfontosabb eseménye. Ilyenkor a műsorok különösen fontosak azok számára, akik nem tudnak részt venni az ünnepi rendezvényeken, vagy akik külföldön élnek. Segítünk nekik, hogy részt vehessenek az ünnepi megemlékezéseken, hogy a távolból is átérezzék az ünnep jelentőségét és üzenetét. Az ilyen különleges alkalmak hozzájárulnak a magyar közösség építéséhez, lehetőséget adnak a nemzeti identitás erősítésére.” – mondta Pelyach Gergely, a KarcFM főszerkesztője.

Ezek is érdekelhetnek