A gasztroblogok szerzőinek többsége naponta gyakorolja az önfeláldozást. A valamire való blogger előbb gondosan lefényképezi a frissen elkészült fogást, s az éhes családtagok tiltakozása ellenére csak akkor teszi az asztalra, ha a fotók már tökéletesek.

Lopják a tejbegrízt

 Nem csoda hát, hogy a blogger jól emlékszik minden képkockára, legyen az különleges tengeri herkentyű, maga sütötte kovászos kenyér vagy éppen rakott krumpli. Az utóbbi miatt borult ki egyikük a minap, ugyanis egy „népünk ősi ízeit bemutató” internetes oldalon a saját receptjeit és képeit látta visszaköszönni.

Úgy, hogy őt, aki kikísérletezte, a konyhában izzadva megfőzte és lefotózta a fogást, meg sem kérdezték, sőt meg sem említik.

„Szeretnénk közkinccsé tenni, amit elkészítünk, de ez nem jelenti azt, hogy örvendenénk, ha a munkánk eredményét egyesek lenyúlják, a sajátjukként tüntetik fel, olykor üzleti célra használják. Sajnos nem sokat tehetünk, legfeljebb tiltakozhatunk” – panaszolják a bosszús bloggerek, akik úgy érzik, hogy ami a blogjukon szerepel, ugyanolyan szellemi tulajdonuk, mintha verset vagy dalt írnának. Nem díjazzák azokat, akik más tollával, azaz fakanalával ékeskednek. A receptszarkák viszont nem fogják vissza magukat: akad, aki a hitelesség kedvéért azt is odabiggyeszti az ebül szerzett kép és leírás mellé: „Rántott tejbegríz, ahogy a nagyikám készítette”…
 

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.