Startol a tizenharmadik

Nincsen ebben semmi misztikus: ma reggel elstartolt a tizenharmadik Coop Rally. Idén több mint száz résztvevő cég csapatának 300 versenyzője a Dunántúlon népszerűsíti a magyar termékeket, és eljut a magyar élelmiszer-feldolgozás legfontosabb helyszíneire.

Ország-világ-ftb-2018. 09. 12. szerda2018. 09. 12.

Fotó:

Startol a tizenharmadik Fotó:

 A magyar tulajdonú COOP Gazdasági Csoport tapasztalatai szerint a magyar emberek ma már nem csupán bemennek a boltba és vásárolnak, hanem azt is megnézik, hol készült a termék, amit a kosarukba tesznek. Tóth Géza a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója szerint a hazai eredetű fogyasztási cikkek megítélése évről évre jobb, amit nem csak annak köszönhető, hogy a termelőtől egyre több jobb és kiváló minőségű magyar áru kerül a fogyasztók asztalára, hanem annak a tudatos üzleti folyamatnak is, hogy a termelőket be kell vonni ebbe a folyamatba. 

Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerint a magyar élelmiszer-feldolgozás jelentős változásokon ment át az elmúlt években. A beruházásoknak köszönhetően több üzem vált versenyképesebbé, és nem csak a hazai piacon, az egy foglalkoztatottra jutó árbevétel pedig mintegy 20 százalékkal nőtt az elmúlt években.

Pekó László a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke a Coop Rally kapcsán megjegyezte, hogy az üzletlánc missziója jól illeszkedik a COOP felelősségvállalásának gyakorlatához: a kereskedelmi lánc 1996 óta támogatja a Magyar Olimpiai Csapatot, a COOP Segély Alapítvány működésének keretében pedig 2010-től jelentős mennyiségű élelmiszer adománnyal segítették az önhibájukon kívül bajba jutott embereket, valamint a nevelőotthonokban és nevelőszülőknél élő különleges ellátást igénylő gyerekeket.

A MagyarBrands díjas COOP Gazdasági Csoport 2018-ban mintegy 700 kis- és középvállalkozást számlál. Tavalyi árbevétele elérte a 604 milliárd forintot. Több mint 30 ezer alkalmazottjával az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója. Az üzletláncnak 1700 településen, közel 2700 franchise boltja van, és további közel 2000 üzletet lát el áruval és naponta 1,5 millió vevő fordul meg üzleteiben.

 

A képen Pekó László a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke, Zsigó Róbert az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára és Tóth Géza Tóth Géza a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója látható a XIII. Coop Raly országos sajtótájékoztatóján az Agrárminisztérium fővárosi épületében. Fotó: Coop

Ezek is érdekelhetnek