Teljes volt a bizonytalanság lapzártánk idején arról, hogy megtarthatják-e a hétvégi raliversenyt Dobogókőn és környékén. Csupán annyi volt bizonyos, hogy péntek délutántól estig és szombaton több alkalommal a tömegközlekedés szüneteltetését és a megközelíthetőség korlátozását tervezték a rendezők.

Utáljuk vagy szeressük?

A dobogókői üdülő- és szállodatulajdonosok érthető módon tiltakoznak – tudtuk meg a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökétől, Lőrincz Lászlótól. Az esemény idejére egyébként számos külföldi vendéget is megmozgató konferenciát szerveztek Dobogókőre, ám a hely megközelítése a verseny miatt bizonytalanná vált.

Nem kedvez a ralizás a természetnek sem, hiszen a hatalmas zajjal járó esemény éppen a szarvasbőgés idejére esne. A helyiek egy része tehát bízik abban, hogy sikerül megakadályozni a motorzúgást.

Sajtóhírek szerint nem támogatja a Földművelésügyi Minisztérium sem a Natura 2000-es területet is érintő versenyt, amely egyébként óhatatlanul veszélyforrást jelent a hétvégi nyugalmat a természetben kereső több tízezer turista számára. A minisztérium sajtóosztályánál arról érdeklődtünk, hogy a tárca támogatásának hiánya egyben tiltást is jelent-e, ám lapzártánkig a Szabad Föld nem kapott tájékoztatást.

A verseny körül kialakult bizonytalanságot jelzi, hogy nem is mindegyik szálláshelyen tudtak a versenyről.

Vannak, akik túlreagálják az eseményt, jegyezte meg érdeklődésünkre az egyik szálloda tulajdonosa. Időleges lezárásokat valóban terveznek, ám ettől nem bénul meg a neves üdülőhely élete.

Olyan az, mint a nagyvárosokban tartott kerékpárosversenyek, amelyek az ott élők közlekedését korlátozzák.

Igaz, a városokban általában nem csupán egyetlen módon lehet közúton megközelíteni egy helyet – amint az Dobogókőre jellemző.

Friss cikkek

2023.05.26.
Kerti homokozó készítése néhány egyszerű lépésben
A szomszéd füve mindig zöldebb?
2023.05.19.
A barbár zseni világa
Hatékonyság és kényelem: Újítások a traktorgumik terén
Muzsikálni csak hittel lehet
2023.05.12.
Cél a vásárlók biztonsága
Mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást végez a KSH
2023.05.05.
Érdekek mentén
Hogyan hat az időjárás az energiaárakra?
Szükségünk van egymásra
Veszedelmes szennyezőanyag
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.