Ez már más világ!

Akárhogy csűrjük, csavarjuk, egyet le kell szögezni: más világ van már, mint volt akárcsak két hónapja. Akkoriban a kutyának sem kellettek a magyar papírok, most meg háromszorosan túljegyezték az egymilliárdnyi eurókötvényünket.

PénzforgatóO. Horváth György2009. 07. 17. péntek2009. 07. 17.
Ez már más világ!

Egyesek egyenesen „szupersikernek" nevezték a minapi kibocsátást. S lássuk be, az utóbbi fél év vesszőfutását követően, érthető ez a túlzás. Néhány hónapja még a kutyának sem kellettek a magyar papírok, ma pedig három milliárd euró gyűlt össze néhány óra alatt. Pedig csak egymilliárd értékű eurókötvényt bocsátott ki Magyarország.

Na jó, a kamat sem rossz - évi 6,75 százalék, induló hozamfelára az összehasonlítható eurókamatcsere-hozam fölött 3,95 százalékpont.

De az igazi értéke ennek az, hogy végre megint hisz a pénzvilág az országunkban, oldódik az idegenkedés, a félelem, és már rég nem emlegetnek minket „elrettentő" példaként. S már ez önmagában is öröm, arról nem is szólva, hogy az amerikai JP Morgan a napokban arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar forint reálértékéhez képest túl gyenge.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek