Honnan vásároljak tintapatront vagy tonert?

Hirdetés – Nagyon sok nyomtatótulajdonos szembesül a vártnál hamarabb azzal a kérdéssel, hogy tulajdonképpen hol is kellene utánpótlást vásárolnia patronból vagy tonerből. Nem könnyű ezt eldönteni, különösen akkor nem, ha a spórolás is fontos szempont. Elég csupán az árat nézni? Szóba jöhetnek kompatibilis megoldások, vagy csak az eredeti jó?

PénzforgatóPR cikk2021. 01. 15. péntek2021. 01. 15.
Honnan vásároljak tintapatront vagy tonert?

Ezek lényeges kérdések, a válaszokról pedig megoszlanak a vélemények. Egy biztos: nagyon nem mindegy, honnan van a patron és az milyen. Van ugyanis különbség, és természetesen az is számít, hogy tintasugaras vagy lézernyomtatóról beszélünk.

A tintasugaras kiválasztásánál már előre érdemes tájékozódni arról, hogy milyen patron kell majd bele, és ez mennyibe kerül. Például egy Canon Pixma TS5053 patron jó minőségű, és sokáig bírja. Ha viszont picit sokalljuk az árat, érdemes elgondolkodni a kompatibilis verziók vásárlásán. Ezek is működőképesek ugyan, de nagyon nem mindegy, honnan szerezzük be őket.

Csak és kizárólag megbízható helyről szabad tonert vagy patront vásárolni. A minőségi tonerekkel nem lehet probléma, de ha valami silányat veszünk, azt a nyomtatónk is bánhatja! Egy HP LaserJet 1018 toner helyett is jó lehet a kompatibilis verzió, de nagyon nézzük meg, honnan vessük!

Fotó: junpiiiiiiiiiii/Shutterstock.com

Spórolhatsz a kompatibilis patronokkal és tonerekkel

Az biztos, hogy egy toner vagy patron folyamatos kiadást jelent bizonyos időközönként, de arra lehet ráhatásunk, hogy mekkorát. Nyilvánvalóan nem mindegy, mennyiért jutsz hozzá, éppen ezért egy kis spórolás is számíthat. De korrekt áron beszerezhetők jó minőségű kompatibilis patronok, amik az eredetikhez képest kevesebbe kerülnek, így valamivel gazdaságosabban tudod üzemeltetni a nyomtatódat.

Célszerű a nyomtató kiválasztása előtt tájékozódni, hogy a kiszemelt fajtához van-e lehetőség különféle alternatívák vásárlására. Ha már meglévő nyomtatóhoz szeretnél kedvezményesebb megoldást, az sem lehetetlen, hiszen a legtöbb készülékhez van. Nézz körül alaposan!

Ezek is érdekelhetnek