Nemzetek Ligája negyedik csoportbeosztásai

SportPerje Sándor2024. 02. 18. vasárnap2024. 02. 18.

Kép: Visszavág­ha­tunk a hollandoknak a fájó vereségért

Visszavág­ha­tunk a hollandoknak a fájó vereségért
Fotó: AFP

Már csak néhány hónap van hátra a magyar szurkolók által annyira várt nyári labdarúgó Európa-bajnokságig, de időközben az is kiderült, hogy ősszel kik ellen szurkolhatunk a válogatott sikereiért, mivel elkészültek a Nemzetek Ligája negyedik kiírásának csoportbeosztásai. A magyar csapat bennmaradt az A ligában, s ezúttal is a legerősebb divízióból várta a sorsolást. Marco Rossi együttesét a második kalapból húzták ki, és a magyar válogatott végül a harmadik csoportba került, amelybe az első kalapból Hollandiát sorsolták ki mellénk. A harmadik kalapból az Eb-csoportellenfél németeket kaptuk (akik ellen a Nemzetek Ligája előző kiírásában két mérkőzésen négy pontot szereztünk), a negyedik kalapból pedig a B ligából feljutó Bosznia-Hercegovina lesz az ellenfelünk.

  A hollandok elleni találkozó egy re­vansra is lehetőséget nyújthat a magyar csapat számára a bő évtizeddel ezelőtti vb-selejtezőn elszenvedett 8-1-es vereségért. A sorsolás keménynek tűnhet, de Szoboszlai Dominikék az utóbbi években már több nagy csapatot is megfricskáztak, így a mieinknek nincs okuk a félelemre. Marco Rossi a szokásához híven azért óvatosan beszélt az ellenfelekről. „Ezen a szinten lehetetlen gyengébb ellenfelet kapni, kizárólag erős riválisok várnak ránk ősszel. Hollandia és Németország a papírforma szerint jobb csapat nálunk, míg a bosnyákok ellen kiegyenlített erőviszonyokra számíthatunk – árulta el az olasz szakember. A magyar válogatott kapusa, Dibusz Dénes leginkább a hollandok elleni összecsapást várja. „Lehet, hogy most már egy kicsit meg is unja egymást a magyar és a német válogatott – tréfálkozott a németekről a 33 éves kapus, arra utalva, hogy a 2021-es Eb óta immár a negyedik sorsoláson akad össze a két gárda. „A hollandokkal jó néhány éve nem játszottunk, érdekes erőfelmérő lesz. A legutóbbi, 2013-as 1-8 nagyon fájó pontja a magyar futballnak, de azóta teljesen kicserélődött mindkét csapat. Az elmúlt években bebizonyítottuk, hogy a legjobbaknak is méltó ellenfelei vagyunk” – emlékezett vissza a súlyos vereségre a magyar kapus. A magyar válogatottnak nem szabad lebecsülniük a Ronald Koeman vezette hollandokat. A fiatal, 26 éves átlagéletkorú együttes még formálódik, de ettől még veszélyes rivális lehet. A tapasztalt edző az ilyenkor szokásos, kellő udvariassággal beszélt az ellenfelekről. „Magyarország nem véletlenül került az A ligába, az elmúlt években nagysze­rűen teljesített, úgyhogy biztosan nem lesz sétagalopp felülmúlni őket. A legutóbbi két kiírásban ott voltunk a négy között, ezúttal is az a cél, hogy legalább addig jussunk” – fogalmazott Koeman.

  A hollandok elleni meccs előtt azonban több fontos feladat vár a magyar válogatottra: a németországi Európa-bajnokság, amelyen a rendező németek mellett Svájc és Skócia lesz a mieink ellenfele. A kontinenstorna után pedig Marco Rossi csapata Németország vendégeként kezdheti meg szereplését a Nemzetek Ligájában szeptember 7-én.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek