Új rekord bő negyven év után

Takács Boglárka egészen kiváló teljesítményt nyújtott.

SportPerje Sándor2024. 03. 01. péntek2024. 03. 01.

Kép: Takács Boglárka jó szezon elé néz

Takács Boglárka jó szezon elé néz
Fotó: Czeglédi Zsolt

Nyíregyházán rendezték meg az ötvenedik fedett pályás atlétikai bajnokságot, amelyen a huszonkét éves futó Takács Boglárka egészen kiváló teljesítményt nyújtott. A BHSE sprintere először az egyéni rekordján faragott egy századot (7.20 másodperc), majd a folytatásban Orosz Irén 1982-ben felállított, 23.61 másodperces rövid pályás országos csúcsát adta át a múltnak 200 méteren (23,56 mp). Az utóbbi rekord azért is nagy szó, mivel a fiatal atléta három év óta először futott fedett pályán 200 métert, így volt benne bizonytalanság.

  – Végül jól sült el a dolog, és örültem az országos csúcsnak is – nyilatkozta Takács Boglárka, aki megerősítette helyét a március 1. és 3. között sorra kerülő glasgow-i fedett vb kvalifikációs listáján. Hatvan méteren egy picit jobb időt reméltem, de örülök a 7.20-as időmnek is. Azt gondolom, hogy később ebből is faraghatok – árulta el a kétszeres U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes futó, aki először a Kanári-szigeteken edzőtáborozik, majd május elején a Bahamákon készül a női 4×100-as váltó tagjaként.

  – Szeretnénk kiharcolni az olimpiai indulást. Célunk, hogy a váltó-vb-n az első tizennégy csapat között végezzünk – mondta el a fiatal sportoló, s ami a nyarat illeti, Takács Boglárka nagy terveket szövöget a párizsi ötkarikás játékokon is. Szerinte az idén a legfontosabb verseny az olimpia, ahol 100-as és a 4×100-as távon mindenképpen indulni szeretne, aki a júniusi Eb-n 100 és 200 méteren is rajthoz állna.

 

Ezek is érdekelhetnek