Felkerült az olimpiai ötkarika az Eiffel-toronyra

Ötven nappal a játékok kezdete előtt felkerült az olimpiai mozgalom leghíresebb jelképe, az ötkarika Párizs ikonikus épületére, az Eiffel-toronyra – írja az MTI.

SportMW 2024. 06. 07. péntek2024. 06. 07.

Kép: Az esemény hivatalos partnere, az ArcelorMIttal acélipari vállalat csapata felszereli az olimpiai ötkarikát a párizsi Eiffel-toronyra 2024. június 7-én, Fotó: Teresa Suárez, Forrás: MTI/EPA

Az esemény hivatalos partnere, az ArcelorMIttal acélipari vállalat csapata felszereli az olimpiai ötkarikát a párizsi Eiffel-toronyra 2024. június 7-én
Fotó: Teresa Suárez Forrás: MTI/EPA

A szervezők pénteken leplezték le a játékok szimbólumának számító installációt a francia főváros, egyben a világ egyik leghíresebb épületén.

Éjszaka két óriásdaru emelte magasba a harminc tonnás, újrahasznosított acélból készült jelképet, ami a torony déli, Szajna felőli oldalán az első és a második emeleti kilátóterasz között kapott helyet. Az installációt 100 ezer ledlámpa fénye teszi majd éjszaka is láthatóvá.

A karikák átmérője kilenc méter, és a Szajnán sorra kerülő július 26-i megnyitón a sportolók egészen közelről láthatják majd őket, míg a strandröplabdázók az épület túloldalán, a Mars-mezőn felépített ideiglenes stadionban versenyeznek majd.

HIDALGO, Anne; ESTANGUET, Tony
Anne Hidalgo párizsi polgármester (b) és Tony Estanguet, a 2024-es párizsi olimpia szervezőbizottságának elnöke, miután felkerült az olimpiai ötkarika a párizsi Eiffel-toronyra 2024. június 7-én
Fotó: Teresa Suárez / MTI/EPA

Az olimpiát július 26-tól augusztus 11-ig rendezik a francia fővárosban, de már 24-én elkezdődnek a küzdelmek. A paralimpiára augusztus 28-tól szeptember 8-ig kerül sor.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek