Szerb bajnok lett Hanga

Nem mindennapi módon nyerte meg a magyar válogatott kosárlabdázó Hanga Ádámot is soraiban tudó Crvena zvezda a szerb kosárlabda-bajnokságot.

SportPerje Sándor2024. 06. 28. péntek2024. 06. 28.

Kép: Madrid, 2024. április 2. Hanga Ádám, a Crna zvezda (j) és Alberto Abalde, a Real Madrid játékosa a férfi kosárlabda Euroliga Crvena zvezda-Real Madrid mérkőzésén Madridban 2024. március 22-én. MTI/EPA/EFE/Chema Moya, Fotó: Chema Moya

HANGA Ádám; ABALDE, Alberto
Madrid, 2024. április 2. Hanga Ádám, a Crna zvezda (j) és Alberto Abalde, a Real Madrid játékosa a férfi kosárlabda Euroliga Crvena zvezda-Real Madrid mérkőzésén Madridban 2024. március 22-én. MTI/EPA/EFE/Chema Moya
Fotó: Chema Moya

Nem mindennapi módon nyerte meg a magyar válogatott kosárlabdázó Hanga Ádámot is soraiban tudó Crvena zvezda a szerb kosárlabda-bajnokságot. A finálé második mérkőzése a harmadik negyedben félbeszakadt, mivel a Partizan szurkolói sértegették az ősi rivális klub elnökét és családját, majd Alekszandar Vucsics köztársasági elnököt is kemény szavakkal kritizálták. A játékvezetők előbb elrendelték a csarnok kiürítését azzal a céllal, hogy később folytatják a meccset, mi­után a szurkolók elhagyták a létesítményt. A bírók végül csaknem egyórás huzavona után azonban úgy döntöttek, hogy két nappal későbbre halasztják a be­­fejezést. 
A liga igazgatója gyorsítani akart az eseményeken, s még akkor éjszaka kijelentette, hogy 20-0-s megállapított eredménnyel a Crvena zvezda nyerte a mérkőzést. Az incidens után egy nappal ezt megerősítették a szervezet részéről, a kupát átadták az együttesnek, amely sorozatban kilencedszer, összességében huszonnegyedik alkalommal lett szerb bajnok. A 35-szörös klasszis Hanga így a szerb kupa mellett a szerb bajnoki címet is bezsebelte csapatával, korábban pedig megnyerte a regionális ABA Ligát is a Crvena zvezda színeiben. „Ezzel a sikerrel biztos, hogy elindulhatunk jövőre is az Euroligában, ráadásul a döntőben 3-0-ra vertük meg az ősi rivális Partizant, amire eddig még nem volt példa” – árulta el a 2017-ben az Euroliga legjobb védőjének választott kosaras, aki egyelőre egy edzésen elszenvedett kézközépcsonttörés után lábadozik.

 

Ezek is érdekelhetnek