Tizenhárom nemzet versenyzője csap össze a négyesfogathajtó-világbajnokságon

Tizenhárom nemzet 41 versenyzője, köztük 13 világbajnok vesz részt a Szilvásváradon két hét múlva kezdődő négyesfogathajtó-vb-n.

SportMW 2024. 08. 22. csütörtök2024. 08. 22.

Kép: Dobrovitz József halad négyesfogatával a Szilvásváradi Masters nemzetközi fogathajtó verseny maratonhajtásán Szilvásváradon 2023. július 15-én, Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Komka Péter, Forrás: MTI

DOBROVITZ József
Dobrovitz József halad négyesfogatával a Szilvásváradi Masters nemzetközi fogathajtó verseny maratonhajtásán Szilvásváradon 2023. július 15-én
Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Komka Péter Forrás: MTI

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint a világbajnokok között Lázár Zoltán, Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József „képviseli” a magyar színeket.

A mezőnyben ott lesz minden idők legeredményesebb hajtója, a tizenötszörös vb-győztes holland Ijsbrand Chardon és az utóbbi hat világbajnokságot sorozatban nyerő ausztrál Exell Boyd is.

A rendező ország jogán Magyarország kilenc versenyzőt indíthat az eseményen.

A szeptember 4. és 8. között sorra kerülő szilvásváradi négyesfogathajtó-világbajnokságot a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség szervezi, a szakmai hátteret a Magyar Lovassport Szövetség, az infrastruktúrát az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad adja.

Ez is érdekelhet

A program szeptember 4-én az állatorvosi ellenőrzéssel indul, az ünnepélyes megnyitó 18 órakor lesz. Szeptember 5-6-án 10 órai kezdéssel a díjhajtást, 7-én a maratonhajtást, 8-án az akadályhajtást rendezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek