Fuzárium: máris itt a második felvonás

A Cerbona azonnal visszahívta a 2011. május 13. és 2011. június 18. közötti minőség-megőrzési idejű Durillo (500 gramm) és Durum (ömlesztett) márkanevű durum száraztészta termékeit a fogyasztók egészségének védelme érdekében, az alapanyag toxin-szennyezettsége miatt – közölte a Cerbona Zrt. az MTI-vel.

Szántó-vetőSzabad Föld Online2009. 06. 29. hétfő2009. 06. 29.
Fuzárium: máris itt a második felvonás

Ahogy azt a Szabad Föld Online is megírta: a minőségellenőrzése az élelmiszer-biztonsági értékeket meghaladó DON (deoxinivalenol) toxin eltérést mutatott ki a Diamant Malom International Kft. lisztjében. Ők adják a Cerbona durum száraztésztájának alapanyagát is, ezért a cég azonnal hatósági bevizsgálást kért. A hatósági vizsgálat eredményei szerint a tésztában a főzés során a szennyeződés a törvényben megengedett határérték alá csökken. A vizsgálatokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal laboratóriumai végezték el.

A Cerbona közölte: a termékeket forgalmazó áruházak az értesítést követően azonnali hatállyal intézkedtek a készletek visszagyűjtéséről, míg a fogyasztóktól az érintett termékeket a vásárlás helyén visszavásárolják.

A Cerbona többi terméke teljes mértékben megfelel a minőségi követelményeknek, azok a Durillo és durum termékek is, amelyek a visszavont minőség megőrzési időn kívül esnek – áll a cég közleményében.

Ezek is érdekelhetnek