Kapcsoltam

Hallgatom a Sláger Rádió reggeli műsorát: a Bochkor-Boros–Voga trió próbálja értelmezni a „királyi” tévé régi és új székházáról érkezett híreket.

SzurkapiszkaSzücs Gábor2009. 01. 28. szerda2009. 01. 28.
Kapcsoltam

A régi székház főbb számai így hangzanak: az állami tévétől anno 6 milliárd forintért megvette az Állami Vagyonkezelő az épületet, amit aztán 4,5 milliárdért továbbadott egy kanadai cégnek. De miután a tévé nem tudott időben kiköltözni, ezért aztán visszabérelték az épületet a kanadaiaktól, amelynek eddigi összege 5 milliárd forint. Vagyis ennek az üzletnek a hozadéka az állam számára ugyebár 1,5 + 5 = 6,5 milliárd veszteség, miközben a kanadai ingyen kapott egy épületet és hozzá még 500 milliót.
Ami az új épületet illeti, amely közel 60 ezer négyzetméteres lesz – nem állom meg, hogy ne idézzem Bochkor Gábort: ami ezért is jó, hogy nyugodtan beszélgethessen benne Baló György Semjén Zsolttal… –, a havi bérleti díja pedig 1 millió euró. Egyesek szerint 18 évre kötelező bérelni a gigászi ingatlant, mások szerint 22 esztendőn át. Vegyük csak a 18 évet, akkor a bérleti díj, az e sorok írásakor érvényes 287 forintos euróval számolva, közel 62 milliárdot tesz ki. Hatvankét milliárd forintért a mai (rabló) árakon számolt 400 ezer forint/négyzetméteres kalkulációval egy majd’ háromszor akkora: 155 ezer négyzetméteres ingatlan építhető. És ne legyen félreértés, a bérlés, vagyis a lejárat után sem lesz a tévéé az épület, hanem választhat, vagy bérli tovább, vagy megy, amerre lát.
A műsor címe egyébként Bumeráng. Amely, ha mindez így igaz, remélhetően fejbe kólint néhány koponyát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek