Jogszabályba ütköző sikolyok

Megsemmisítette a távol tartásról szóló törvényt az Alkotmánybíróság. A testület szerint a családtagokat bántalmazó emberek távol tartása ugyan nem ütközne az alaptörvénybe, de korlátozza az érintettek személyi szabadságát, mozgását.

Szurkapiszka2009. 05. 15. péntek2009. 05. 15.
Jogszabályba ütköző sikolyok

Az erőszak, illetve a hozzátartozó fogalma is pontatlannak találtatott, ami az alkotmánybírák szerint önkényes jogértelmezésre adott volna lehetőséget.
Megszokhattuk már, hogy az élet, valamint a normál ész alig jár egy úton a joggal. Az ítészek ülnek a maguk elefántcsonttornyában, ahová nem hallatszanak fel az ökölcsapások puffanásai, és eltűnődnek például azon, mi a fenét is jelenthet a szexuális önrendelkezést rendszeresen, ismétlődő jelleggel veszélyeztető mulasztás, miközben, hát istenem, megint agyonvertek valahol egy nőt, miközben talán mulasztásosan veszélyeztették szexuális önrendelkezését.
Amerikában, ha egy nőt ver egy férfi, a rendőr azonnal letartóztatja és elviszi. És eszébe sincs vizsgálódni, hogy kinek volt igaza, neki egy feladata van: megszüntetni az egyenlőtlen küzdelmet. Amit azonnal meg is szüntet. Miközben azért az is egy jogállam.

N. G.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek