Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Szorosan összefügg gyümölcsfáink (és -bokraink) életkora és a várható termés mennyisége. A termőre fordulást követően az életkor első szakaszában hozamuk fokozatosan nő, majd állandósul, és évekig nagyjából azonos.
A harmadik szakasz az öregedés, a csökkenő termés terminusa, ekkor kell eldönteni, hogy meddig érdemes megtartani a fát. Ültetvényszerűen a szamócát legföljebb 3, a málnát 10, a ribiszkét 12 évig érdemes tartani.
Gyümölcsfáink többsége – így az alma, körte, szilva, meggy, kajszi, őszibarack – általában 20-30 éves koráig terem gazdaságosan, ültetvényszerű tartásban. (A vad vagy ahhoz közeli formák, mint a vadkörte, egy-kétszáz évet is megérhetnek.)
A cseresznyét a hatvan évével a gyümölcsös nagy öregjei között tartjuk számon, nemkülönben a diót, amely akár 300 évig is bírja.
Az 500, de olykor 1000 évet is megélő szelídgesztenye pedig a leghosszabb életű gyümölcsfánk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu