Vonzóbb lesz a pagony

A meglévő kiemelt magyar turisztikai térségek (Balaton, Sopron–Fertő, Tokaj–Felső-Tisza–Nyírség) mellett európai uniós és hazai forrásból fejlesztik Debrecen és a Hortobágy térségét. Tavasszal a Mátra térségének települései is jelezték, csatlakoznának a kiemelt turisztikai térségek programjához.

Zöld FöldF. Tóth Benedek2017. 08. 24. csütörtök2017. 08. 24.

Kép: Hajdúszoboszló, 2013. július 18. A Gyógy- és strandfürdő élménymedencéje és a csónakázó tó. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget., Fotó: Oláh Tibor

Vonzóbb lesz a pagony
Hajdúszoboszló, 2013. július 18. A Gyógy- és strandfürdő élménymedencéje és a csónakázó tó. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Fotó: Oláh Tibor


A Magyar Országgyűlés 2016. december 6-án fogadta el az új turizmusfejlesztési törvényt, ezt követően indult el a turisztikai fejlesztések sorozata.

A Magyar Közlönyben már júniusban megjelent, hogy a Balaton, a Sopron–Fertő és a Tokaj– Felső-Tisza–Nyírség kiemelt turisztikai térség fejlesztésére 117 milliárd forintot biztosít az állam az elkövetkezendő három évben. A HírTv információi szerint azonban Debrecen és a Hortobágy is uniós forrásból fejlesztheti turisztikai szolgáltatásait. A cívisváros és környéke 36 milliárd forintot kap a kormánytól idegenforgalmának fellendítésére. Mint írják: a Hajdúság központját, a Hortobágyot és a Tisza-tó környékét év elején nyilvánították kiemelt turisztikai térséggé.

A fejlesztésekből az Ötholdas pagony és a debreceni adrenalin-kötélpálya juthat forráshoz, valamint egy sétány Hajdúszoboszlón, a Tisza-tónál pedig tematikus szigetek épülnek.
 

Ezek is érdekelhetnek