Nem árt tudni, hogy?

Néhány praktikus ötlet, jó tanács háziasszonyoknak

ABC2004. 07. 09. péntek2004. 07. 09.
Nem árt tudni, hogy?


- Omlósabbá válik a marhahús, ha előzőleg ecet és olaj keverékében mintegy két órán át állni hagyjuk, de időközben megforgatjuk.
- Nem fut ki a tej, ha a lábas peremét kevés vajjal bekenjük.
- Ha a tésztafélék főzővizébe néhány csepp olajat öntünk, nem ragadnak össze.
- Erős szagú főzelékek főzővizébe cseppentsünk kevés ecetet.
- Hamarabb megalszik a tej, ha egy kanál tejfölt elkeverünk benne.
- Nem kellemetlen a karfiol szaga, ha főzés előtt sós vízzel leforrázzuk.
- A tejet forralás után csak akkor szabad lefedni, ha már egészen kihűlt.
- A meleg kenyeret vagy süteményt forró késsel szeleteljük föl.
- Hintsük néhány szem sót főzés előtt a kávéba, jobb lesz az aromája.
- Az őszibarack vagy a szilva könnyen elválik a magjától, ha keresztben félbe vágjuk és megforgatjuk.
- Vajjal készülő süteménynél először a vajat keverjük habosra, azután adjuk hozzá a cukrot és a tojást.
- A megrepedt paradicsomot tegyük hideg vízbe, néhány napig még friss marad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek