Receptek - Vasárnapi menü

Novemberben olyan vasárnapi menüket ajánlunk, melyeknek leírása kimaradt a december elején megjelenő Receptek adventtől húsvétig című könyvünkből. Ha megfőzi ezeket a finomságokat, és ízlik a családnak, vágja ki a recepteket és ragassza be a könyv hátsó oldalaira, a "Saját receptjeim" közé.

ABC2004. 11. 12. péntek2004. 11. 12.
Receptek - Vasárnapi menü


Bőrében sült, vagdalt libamell
Hozzávalók: 1 db libamell, 15 dkg főtt, füstölt sonka, 1 zsemle1 fej vöröshagyma, 2 tojás, só, bors, majoránna.
A liba melléről lefejtjük a bőrt, éles késsel eltávolítjuk róla a zsírt, vigyázva, hogy a bőrt ne sértsük meg. A mellcsontról leszedett húst, a főtt, füstölt sonkát és a tejben megáztatott zsemlét húsdarálón kétszer átdaráljuk. A kevés zsíron megdinsztelt hagymát és a tojásokat a darált húshoz adjuk, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. A keveréket visszarakjuk a mellcsontra, eredeti formájára idomítjuk, és lazán beborítjuk a liba bőrével, amelyet a csont alatt összetűzünk. A bőrt nem szabad megfeszíteni, mert sütés közben könnyen kireped! Tűzálló tálba tesszük, és 180 fokon kb. 1 óra alatt ropogós pirosra sütjük.

Ananászkrém
Hozzávalók: 1 doboz ananászkonzerv (450 g), 2 dl víz, 1 tasak vaníliás pudingpor (40 g), 10 dkg kristálycukor, 1 dl tejszín.
Az ananászt leszűrjük, majd a levéhez hozzáadjuk a vizet. A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a felhígított levet lassan beleöntve csomómentesre összedolgozzuk. Folytonos keverés mellett felforraljuk, majd lehűtjük. Az apró kockákra vágott ananászt és a kemény habbá vert tejszínt lazán a pudinghoz keverjük. Tejszínhabrózsákkal és ananászdarabokkal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek