Róluk szól a hír

ABC2005. 06. 24. péntek2005. 06. 24.
Róluk szól a hír

Oprah Winfrey
Vezeti azt a százas listát, amelyet a Forbes magazin minden évben a világ legbefolyásosabb, legnépszerűbb sztárjairól, sportolóiról, a szórakoztatóipar jelességeiről készít el. A beszélgetőműsorok királynője 21 éve van a pályán, műsorát hetente harmincmillióan nézik, könyvei jelentek meg. Minden fontos eseményre meghívják, s a világ legnagyobb sztárjai is megtiszteltetésnek veszik, ha behívja őket a tévébe. Tavalyi jövedelme 225 millió dollár volt. Tiger Woods golfozó, a világ legtöbbet - tavaly 87 millió dollárt - kereső sportolója követi. Harmadik helyen Mel Gibson színész-rendező áll, negyedik George Lucas, a Csillagok háborúja alkotója, aki tavaly a legtöbbet kereste mindnyájuk közül: 290 millió dollárt.

Tom Cruise
Hideg zuhany érte a Világok harca című új filmje londoni premierjén. A színész a vörös szőnyegen sétálva autogramokat osztogatott, amikor egy riporter mikrofont tartott elé. Tom készségesen válaszolt volna a kérdésekre, amikor a mikrofonnak álcázott vízipisztolyból hideg víz fröccsent a képébe. A sztár nem hagyta elmenekülni a riportert, és dühöngve többször is baromnak nevezte. Folytatta autogramosztó útját, míg a rendőrök testi sértés gyanújával letartóztatták a Channel 4 négy munkatársát. Óvadék ellenében ugyan szabadon engedték őket, de büntetés vár rájuk. A csatornánál azzal indokolták az ostoba viccet, hogy egy új szórakoztató műsor részének szánták a színész elleni provokációt.

Julia Roberts
Megbocsátott édesanyjának, Betty Motesnak. A hetvenesztendős asszony állítólag halálán van, és a színésznő nem akarta, hogy anyja vele békétlenségben töltse élete hátralévő napjait. Julia ez év januárjában veszett össze mamájával egy családi összejövetelen. Féltestvére, Nancy a mobiltelefonjával képeket készített Julia ikerbabáiról, Walterről és Hazelről. A színésznő magából kikelve lehordta húgát mondván, biztosan valamelyik magazinnak akarja eladni a képeket. Mamájuk nem tűrhette ezt a viselkedést, és rászólt, ne beszéljen így a testvérével. Julia erre visszaüvöltötte, hogy csak a féltestvére, az meg nem az igazi. Betty azóta nem állt szóba nagyobbik lányával, aki sokak szerint egyre elviselhetetlenebb hisztérikává válik. Most, a halálos ágyánál mégiscsak kiengesztelte anyját.

Gerard Depardieu
Öt hektár szőlőt akar vásárolni a badacsonyi borvidéken. A filmsztár a bordeaux-i Vinexpón kereste fel a magyar borászok standját, megkóstolta a magyar borokat (kóstolót vitt saját borából is). A filmsztár elárulta, hogy évek óta fontolgatja: magyar földön is vásárol szőlőt, s ez a terve most válik valóra. Szeremley Hubával, a badacsonyi borkirállyal jó barátságban vannak, a sztár az ő Kéknyelűje segedelmével vált a magyar borok rajongójává. Badacsonyban pedig a színész egyik borát vezetik be. Depardieu-nek világszerte mintegy húsz helyen van szőlőbirtoka.

Ezek is érdekelhetnek