Róluk szól a hír

ABC2005. 06. 17. péntek2005. 06. 17.
Róluk szól a hír

II. Erzsébet
Az angol királynő az elmúlt hétvégén ünnepelte 79. születésnapját. Az áprilisi valódi dátumhoz képest késéssel megtartott ünnepséget a mindenkori brit uralkodók hivatalos születésnapján rendezték. A százéves hagyományú ceremóniára két magyar lovas hintón hajtott ki a Mall sugárútra, több százezer érdeklődő közepette. A királynő ezek után a Királyi Lovas Testőrség laktanyájába hajtatott, ott köszöntötték a jeles nap alkalmából. II. Erzsébeten kívül Károly herceget és Camilla hercegnőt kísérte a legnagyobb figyelem, mivel áprilisi esküvőjük óta ez volt az első hivatalos szereplésük a nyilvánosság előtt. Az új hercegné fényesen szerepelt, s feltűnést keltett azzal, hogy öltözködési stílusában anyósát utánozza, a régi slamposság már a múlté.

Russel Crowe
A színész már régóta a fékezhetetlen fenegyerek szerepében tündököl az életben is. Most azonban aligha ússza meg egy ejnye-bejnyével. Akár hét év börtönbüntetést is kaphat, mivel súlyosan bántalmazott egy szállodai alkalmazottat New York egyik előkelő hoteljében. Feleségének akart volna telefonálni, de a készülék nem működött. Ekkor kapta el a dühroham az Oscar-díjas színészt, és hozzávágta a az alkalmazott fejéhez a telefont. A huszonnyolc éves portás az arcán sérült meg, eltörött az orra.  A kórházban ellátták a sebeit, és még aznap hazamehetett. Crowe-t az incidens után bilincsbe verve szállították el a rendőrök, de később óvadék nélkül távozhatott. Sajtótájékoztatón kért elnézést tettéért, s mint már oly sokszor, most is nagy megbánást mutatott. Van is mitől félnie, hiszen hét év börtönre, kártérítés gyanánt egymillió dollár kifizetésre is ítélhetik. Valószínűleg az érintené a legérzékenyebben, ha nem kaphatna többé amerikai vízumot, s így nem forgathatna több filmet Hollywoodban.

Pelé
Minden idők egyik legnagyszerűbb futballistája családi bajokkal küzd. A hazájában bálványként imádott és hősként tisztelt sportoló fiát, a szintén ismert volt labdarúgót, Edson Cholbi Nascimentót letartóztatta a Sao Pauló-i rendőrség drogterjesztés gyanújával. A háromszoros világbajnok brazil futballcsillag sírva karolta át fiát a börtönben, s egy darabig szólni sem tudott. A nemzeti hősnek tartott labdazsonglőrt rettenetesen bántja, hogy míg ő minden erejével a drog ellen kampányolt, addig nem vette észre, mi zajlik körülötte. Az Edinhóként ismertté vált profi labdarúgót ötvenegy társával vették őrizetbe a Sao Paulótól hetven kilométerre fekvő Santos város kikötőjében. Pelé fia azt nyilatkozta, hogy a marihuana rabja lett, de a drogkereskedéshez semmi köze. Saját bevallása szerint tinédzserként kóstolta meg először a kábítószert. Mivel dílerkedéssel vádolják, tizenöt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Ezek is érdekelhetnek