Van egy történetünk

Jacko nem bűnös

ABCUjlaki Ágnes2005. 06. 17. péntek2005. 06. 17.
Van egy történetünk

A Santa Maria-i bíróság szerint nem vétkes a gyermekmolesztálás miatt perbe fogott Michael  Jackson. Ezzel tizenöt hetes tárgyalássorozat ért véget, amelynek során hol jobban, hol rosszabbul állt a popsztár szénája. Ha bűnösségéről meg is oszlanak a vélemények, abban mindenki egyetért, hogy Jacko az utóbbi években futóbolonddá vált. Új dalokról, filmről, lemezről alig olvashattunk, annál többet a normalitás határait messze meghaladó viselkedésről. Arról, hogy az ismétlődő plasztikai műtétek után már kis híján lepottyan az orra, hogy embernagyságú bábokkal játszik, hogy senkivel nem fog kezet, kendővel óvja arcát a fertőzésektől. S miközben  úgy fest, mint egy lidérc vagy mint egy űrlény, gyerekeit is fóbiáinak, mániáinak szellemében neveli.
Jacko komplett őrült - és életének ismeretében ez talán nem is csoda. Ötévesen lépett fel először szüleivel és testvéreivel a Jackson Family csapatban, ahol hamarosan kitűnt, hogy toronymagasan a legtehetségesebb. A csodagyerek még csak tizennégy éves volt, amikor első saját slágere az első helyre került az USA lemezeladási listáján. Mindeközben apja - aki most teljes mellel kiállt fia mellett - kegyetlenül ütötte-verte, megfélemlítette, már kisfiúként neurotikussá tette.
Jacko, akinek soha nem volt gyermekkora, felnövekedvén teljesen a gyerekek felé fordult. Bár kétszer is megnősült, mindkét házassága csak formailag volt az, hiszen állítólag képtelen a felnőtt nővel való normális szexre. A kisfiúkat azonban mindig is imádta és kényeztette. Állandóan gyermekekkel vette körül magát, a fiúcskákkal aludt, dédelgette és ajándékokkal halmozta el őket. Ebből pattant ki a botrány, immár másodszor. Az elsőt néhány éve még megúszta, mert több millió dolláért cserébe a szülők visszavonták a feljelentést, de a mostani már nagyon kemény diónak bizonyult. Mint ismeretes, a vád szerint molesztált egy 13 éves, rákbeteg kisfiút. A közel négy hónapig tartó tanúmeghallgatások során olyan vallomások is elhangzottak a volt személyzet és egyes gyerekek részéről, amelyek a legmocskosabb színben tüntették fel az énekest. Más vallomások szerint viszont egy önzetlen angyal. (Annak idején például egy beteg magyar kisfiú májátültetésének költségeit is vállalta.) Az esküdteket alighanem az billentette a felmentés oldalára, hogy az áldozatnak kikiáltott gyerek és családja hazugnak és haszonlesőnek bizonyult. Mindenesetre Jacko méregdrága, hírneves ügyvédei megszolgálták honoráriumukat. Az ítélet: felmentés. Az amerikaiak 67 százaléka ugyanakkor továbbra sem hisz a sztár ártatlanságában, s ez egy káprázatos karrier végét jelentheti. Vagy mégsem... Hiszen a közönség szeszélyes szerető, imád vagy eldob, felemel vagy elzavar. Jacko most már az ő kezében van.

Ezek is érdekelhetnek