Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Tepsis csirke
Hozzávalók 4 személyre: 8 db csirkecomb, kb. 15 dkg húsos, szeletelt bacon, 2 közepes vöröshagyma, 30 dkg csiperkegomba, 4-4 húsos zöldpaprika és paradicsom, 4 evőkanál olívaolaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 1 csapott mokkáskanál csípős paprikakrém, 2 dl tejföl, ízlés szerint tengeri só.
A csirkecombokat gondosan megmossuk, leszárogatjuk, és némi tengeri sót masszírozunk beléjük. Mindegyiket egy-egy szelet baconnal körbetekerjük, fogvájóval megtűzzük. (Baconból érdemes valamivel többet venni, mert a családtagok szívesen lopkodják.) Az ily módon felékszerezett combokat tűzálló edénybe vagy tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, közben néhányszor villával megforgatjuk.
Ezután megmarkoljuk a kést, a hagymát és a gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát pedig kimetsszük. Az apróra vágott hagymát diszkréten megsiratjuk, és olívaolajjal síkosított aljú lábasban, közepes lángon szalmasárgára sütjük. Ezután hozzáadjuk a cikkekre aprított gombát, és nagyjából ugyanennyi ideig összesütjük őket.
Nem veszünk elő vonalzót, de a paradicsomot és a paprikát is nagyjából 2-2,5 centis kockákra vágjuk, majd a hagymás gombához adjuk. Az egész zöldséges társaság ezután úgy tesz, mint az első bálozó lányok csapata, vagyis 5-6 percig együtt pirul, majd kisebb lángon, fedő alatt az egészet megpároljuk. Ízlés szerint tengeri sóval ízesítjük, pirospaprikával fűszerezzük, végül egy laza nyomásnyi paprikakrémmel tüzesítjük. A hozzáadott tejföllel 2-3 percig összeforraljuk, mialatt tutira besűrűsödik.
A tűzálló edényben vagy tepsiben várakozó baconos combokat a gombás-tejfölös "lecsóutánzattal" nyakon öntjük, kéjenc módra megszórjuk füstölt, reszelt sajttal, gondosan lenyalogatjuk az ujjunkat (ez fontos!), végül az egészet kb. 20 percig sütjük közepes lángon, viszont igen nagy lelkesedéssel.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu