Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Szücs Anna Kemenesszentpéterről néhány hete egy családi vacsorán tálalta nagy sikert aratott ételkölteményét.
Rakott karaj
Hozzávalók: 1 kg karaj, 6 tojás, 3 zsemle, só, bors, kömény, olaj, 1 csomag petrezselyem zöldje, 25 dkg csirkemáj, 25 dkg gomba, 20 dkg reszelt sajt.
A húst szeletekre vágjuk, besózzuk, forró olajon mindkét oldalát átsütjük, félretesszük. A töltelékhez keményre főzünk három tojást, majd kockára vágjuk. Hozzáadjuk a megáztatott, kinyomkodott zsemléket, három nyers tojást, a felaprított petrezselyem zöldjét, a fűszereket, az apróra vágott csirkemájat és gombát. Mindezt jól összedolgozzuk. Egy tepsit olajjal megkenünk, és sorban belerakjuk a hússzeleteket. Tegyünk rá a töltelékből, majd újra húsréteg és a massza következik. Alufóliával betakarva egy óra alatt közepes lángon süssük készre. A fóliát levéve hintsük meg a reszelt sajttal, és néhány percre dugjuk vissza a sütőbe. Krumplipürével kínáljuk.
Mihalovics László kaszásdűlői olvasónk szereti a kiadós, laktató, olcsó egytálételeket. Sosem unja meg a krumplit és a káposztát, kedvence az alábbi étel.
Káposztás sztrapacska
Hozzávalók: 1 kisebb fej édes káposzta, 5-6 nagyobb burgonya, 3 evőkanál olaj, 10 dkg liszt, só, bors, 15 dkg juhtúró.
A káposztát megtisztítjuk, megreszeljük, az olajban puhára pároljuk. Közben a burgonyákat meghámozzuk, megreszeljük, és a liszttel, sóval galuska keménységű tésztát készítünk. A galuskát forró, sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. A leszűrt tésztát a káposztára szedjük. Hozzátesszük a juhtúrót, és a lábas rázásával jól összekeverjük. Törött borssal ízesítjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu