Receptek

Kedves Olvasó, örülnénk, ha a szerzőtársunk lenne a Szabad Földben és színes havi receptújságunkban, a Vidék ízében. Küldje be a kedvenc receptjét! A beérkezett ételleírások közül mesterszakácsunk válogat, s a legjobbakat megfőzve-megsütve, lefotózva megjelentetjük a Vidék íze Receptposta rovatában, valamint a Szabad Földben. Természetesen díjazzuk is: minden megjelent receptért 5000 forintot fizetünk. A Vidék ízében az ételek versenyeznek egymással. A fődíj 50000 forint - ennyi jár A hónap receptje beküldőjének.

ABC2006. 05. 26. péntek2006. 05. 26.
Receptek

Kemencés az igazi

A békéscsabai Németh Norbertné a környéken kapható házi túróból süti két gyermeke kedvencét, a gyorsan elkészülő (még gyorsabban elfogyó) édes finomságot. Az ő nagymamája még kemencében sütötte - az volt az igazi!

Tészta nélküli túrós lepény

Hozzávalók: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 50 dkg túró, 1 nagy pohár tejföl, mazsola, 1 citrom reszelt héja, 1 cs. vaníliás cukor.

A cukrot, a lisztet, a túrót és a tejfölt a tojássárgájákkal jól kikeverjük. Mazsolával, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tojásfehérjék keményre vert habját hozzákavarjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben aranysárgára sütjük.



Pálfi Sándorné Berettyóújfaluból nem éppen diétás étek ínycsiklandó ízeit osztja meg velünk. Mint írja, először egy vendégség alkalmával kóstolta ezt a laktató fogást. Akinek rendben van a koleszterinszintje, és szeret nagyokat enni, néha megengedheti magának ezt a "bűnbeesést".

Tarjás batyu

Hozzávalók: 1,6 kg sertéstarja, 50 dkg lecsókolbász, 50 dkg vöröshagyma, 60 dkg füstölt szalonna, 5 dkg fokhagyma, 5 dkg só, 5 g őrölt bors, 1 liter olaj.

A sertéstarjából 10 szeletet szelünk, sózzuk, borsozzuk, majd kiverjük, és félretesszük. Elkészítjük a töltelékanyagot. Az apróra vágott vöröshagymához, a kockára vágott lecsókolbászhoz és a szalonnából kisütött tepertőhöz adjuk hozzá az áttört fokhagymát és a fűszereket. Az így elkészített ragut enyhén süssük át, és rakjunk belőle kis halmokat a hússzeletekre. Majd hajtsuk össze, és tűzzük át a két végét meg a közepét hústűvel vagy fogvájóval. Bő olajban lassan - hogy jól átsüljön - süssük pirosra. Köretnek forgatott tepsis burgonyát tálaljunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek