Receptek

Vigyázat, spriccelhet!

ABC2006. 06. 23. péntek2006. 06. 23.
Receptek

Örményesi olvasónk, Füleki Andrásné nem tudott ellenállni felhívásunknak. Noha nem gyakori levélíró, tollat ragadott, és elküldte a családja egyik kedvenc receptjét.

Brokkolis egytálétel

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli; 1 nagyobb sárgarépa; 2 fehér paprika; 1 nagy fej vöröshagyma; 1 fej fokhagyma; 1 csokor petrezselyem zöldje; 25 dkg főtt, füstölt tarja; fél dl olívaolaj; őrölt kömény; bors; só; cukor.

A brokkolit szétszedjük, a sárgarépát 1 cm vastag karikákra vágjuk, és együtt, sós vízben 1 evőkanál cukorral 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Serpenyőben felforrósított olajon a karikára vágott vöröshagymát 1 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az apróra darabolt fokhagymát, a kockára vágott paprikát, és kb. 5 percig pároljuk. Beletesszük a kockára vágott tarját, a brokkolit, a répát és a fűszereket, valamint a felaprított petrezselyemlevelet, és még 5 percig pároljuk. Pirított kenyérrel tálaljuk.


Szafkó Gáborné budapesti olvasónk beküldött receptjei alapján kedveli a belsőséget és az ínyenc fogásokat. Májból készített fasírtkompozícióját krumplipüré, friss nyári saláta vagy fokhagymás majonéz teheti teljessé.

Májfasírt

Hozzávalók: 30 dkg máj; 3 tojás; 3 nagy szem burgonya; só; törött bors; olaj a sütéshez.

Ledaráljuk a májat, hozzáreszeljük a meghámozott, nyers burgonyát a reszelő közepes fokán. Alaposan összedolgozzuk a tojásokkal, sóval meg törött borssal. Evőkanállal szaggatjuk a forró zsírba vagy olajba, és hirtelen tűzön kisütjük. Ha sülés közben a májfasírt spriccelne, fedővel takarjuk le!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek