Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Bíró Andrásné Egercsehiből olyan húsétel elkészítésébe avat be, amelyet a tálalás előtt hosszában kell kettévágni. A családi specialitásnak és nagy kedvencnek számító göngyölt hús csak akkor mutat olyan képet tálaláskor, mint a kagyló, amelyről a nevét kapta.
Kagylóhús
Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, 4 szelet gépsonka, 4 főtt tojás, só, a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
A hússzeleteket vékonyra kiverjük, ízlés szerint megsózzuk. Mindegyik szeletre ráhelyezünk 1-1 szelet gépsonkát és 1 egész tojást. Külön-külön feltekerjük, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. Bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a hústűket vagy a fogvájót. Hasábburgonyát vagy burgonyapürét és az idénynek megfelelő salátát tálaljunk mellé.
Szemán Imre Zoltán tiszacsegei olvasónk utóiratként közli a pásztortarhonya receptje mellé: "Szemán mamánál láttam és ettem az ízletes, laktató egytálételt. Azóta is a kedvenc ételeim közé tartozik. Nemcsak enni, hanem elkészíteni is szeretem."
Pásztortarhonya
Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 20 dkg burgonya, 30 dkg tarhonya, 3 db debreceni páros kolbász, 1 evőkanál sűrített paradicsom (házi készítésű), 1 kávéskanál delikát, só, bors, pirospaprika.
A felkockázott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Belekeverjük a tarhonyát, és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és állandó keverés mellett 1-2 percig együtt pirítjuk. A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és feleresztjük annyi vízzel, amenynyi ellepi. Ízesítjük 1 evőkanál sűrített paradicsommal, 1 kávéskanál delikáttal. Beirdaljuk a debreceni páros mindkét oldalát, és beletesszük az ételbe. Fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Kovászos uborkával tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu