
Női kézi-vb: Nem gondoltam, hogy ezen a meccsen két piros lap is lesz – Szöllősi-Schatzl Nadine
nemzetisport.hu

Urbán Csabáné Jászapátiból küldte egyik kedvenc receptje leírását. Az ünnepi alkalmakra készülő sütemény elkészítését egyik munkatársától tanulta, és mindig nagy sikert arat vele.
Habos-diós szelet
Hozzávalók:
A tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 sütőpor, 4 tojássárgája, 20 dkg cukor, kevés tej.
A habhoz: 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 25 dkg dió.
A krémhez: 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 5 dl tej, 30 dkg vaj, 20 dkg porcukor.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojássárgáját kikeverjük a cukorral. Az egészet összegyúrjuk a sütőporral és kevés tejjel. Másfél órán keresztül hűtőben pihentetjük. Közben a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. A tésztát három részre osztjuk. Kinyújtjuk, egyenként megkenjük a habbal, megszórjuk a durvára vágott dióval, és laponként kisütjük. A krémhez megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajkrémet, és a kihűlt lapok közé kenjük. Hosszúkás szeletekre vágjuk.A karcagi Nagy Andrásné szívesen süt-főz négy unokája örömére. Egy régi receptet ajánl olvasóink figyelmébe, amelyet valaha az édesanyja főzött, bár kislánykorában nem szerette. Felnőttként meg annyira vágyik az ízére, hogy olykor-olykor elkészíti.
Káposztás gombóc
Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 2 szelet kenyér, 20-25 dkg liszt, 1 tojás, só, törött bors, ételízesítő, olaj.
A káposztát kimosom, ha nagyon savanyú, és olajon megpárolom. Míg ez készül, az apró kockákra vágott kenyeret olajban megpirítom. A lisztből a tojással és kevés sóval galuskatésztát kavarok, amelybe belekeverem a pirított kenyérkockát is. Lobogó, sós vízbe kanállal kerek gombócokat szaggatok. Ha megfőtt, szűrőkanállal kiszedem, és összekeverem a kész párolt káposztával. Egy picit sózom, borsozom, egy csipet ételízesítővel megszórom.
nemzetisport.hu
ripost.hu
origo.hu
magyarnemzet.hu
veol.hu
origo.hu
nemzetisport.hu
origo.hu
nemzetisport.hu
origo.hu
ripost.hu
origo.hu