Róluk szól a hír

ABC2007. 03. 16. péntek2007. 03. 16.
Róluk szól a hír

Lech és Jaroslaw Kaczynski
Lengyelország két első embere, a történelemben alighanem egyedülálló módon egypetéjű ikerpár látja el egy ország államfői, illetve kormányfői tisztjét. Most formabontó játék tűnt fel egy lengyel internetes oldalon: a versenyzőknek a felbukkanó húsz fénykép alapján kell tippelniük, hogy éppen az ország köztársasági elnökét vagy miniszterelnökét látják-e. A feladat komoly kihívás, hiszen az ikrek úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás, gyakran még közvetlen munkatársaik is képtelenek megkülönböztetni őket. A programkészítők azért annyi segítséget adnak a vállalkozó kedvű játékosoknak, hogy elárulták: Lechnek, a köztársasági elnöknek van néhány szeplő az arcán, míg Jaroslawnak, a kormányfőnek nincs. A teszt így is nehéz, állítólag a hetvenszázalékos találat már kiválónak számít.

II. Erzsébet
Az angol királynő magán-üzenetrögzítőjének szövegét túl konzervatívnak találta két fiúunokája, Vilmos és Harry, és megváltoztatta. A nyolcvanéves uralkodó számát tárcsázók így most a következő üzenettel szembesülhetnek: "Erzsi vagyok. Bocs, de most éppen nem vagyok a trónon. Ha Fülöppel szeretnél beszélni, nyomd meg az egyes, ha Károllyal, a kettes, ha pedig a kutyákkal, akkor a hármas gombot." A királynő először megdöbbent unokái tréfáján, de aztán szórakoztatónak találta a formabontó szöveget, és meghagyta.

Angelina Jolie
A színésznő a legnagyobb titokban feleségül ment Brad Pitthez. Ezúttal nem tartottak álomesküvőt, pedig a két szupersztár egybekelését a bulvársajtó ugrásra készen várta. Angelina ugyanakkor a legutóbbi időkig azt hangoztatta, hogy nem tartja szükségesnek a hivatalos aktust. Ám a színésznő nemrég elhunyt édesanyjának az esküvő volt az utolsó kívánsága, abban a tudatban akarta lehunyni szemét, hogy lánya biztonságban van a közismerten családcentrikus Brad Pitt mellett. Az egybekelés a holdfényes tengerparton, Costa Ricán történt. Barátaik szerint azért egy hagyományos amerikai esküvőre is sor kerül előbb-utóbb. A két örökbefogadott és egy saját gyermeket nevelő pár most egy vietnami kisfiút készül magához venni.

Naomi Campbell
A modell egy teljes héten át takarítónőként fog dolgozni. A közmunkát a bíróság rótta ki rá, amiért egy évvel ezelőtt megverte asszisztensnőjét. Büntetésén kívül fedeznie kellett a nő kórházi kiadásait és dühelvonó kúrán is részt kellett vennie. A 36 éves, gyönyörű topmodell közismerten nem bír agresszív természetével, személyzetét gyakran megveri, lesifotósokra is ráront. A New York-i köztisztasági vállalat hangárjait és raktárait kell sepernie és felmosnia. Legutóbb Boy George­ot ítélték utcaseprésre, amit az énekes sztár jókedvvel és odaadással teljesített - persze fotósok gyűrűjében.

Ezek is érdekelhetnek