Róluk szól a hír

ABC2007. 03. 02. péntek2007. 03. 02.
Róluk szól a hír

Helen Mirrer
Teázásra hivatalos II. Erzsébet angol királynőhöz: bár Nagy-Britannia uralkodójának sem igénye, sem szüksége nincs arra, hogy filmesekkel népszerűsítse magát, e gesztusát kiérdemelte a kiváló színésznő. Káprázatosan alakítja ugyanis Erzsébetet az A királynő című filmben. Ő volt a legesélyesebb a legjobb női főszereplő Oscar-díjára, s mindenki általános megelégedésére meg is kapta. A most 61 éves színésznő köszönőbeszédében szerepének modelljét méltatta. "Több mint ötven éve őrzi méltóságát - és frizuráját. Két lábbal jár a földön. Köszöntöm a bátorságát, és neki köszönöm a díjat." Az angol színésznő pályájának érdekessége, hogy kétszer alakított már filmen Erzsébet nevű királynőt. Néhány éve I. Erzsébet, a nagy uralkodó szerepében aratott sikert. A mai királynő állítólag nem látta még a róla szóló filmet, bár ebben sokan kételkednek.

Al Gore
A volt amerikai alelnök vizet prédikál és bort iszik. Az energiatakarékosság fontosságáról és a globális felmelegedés veszélyeiről készített dokumentumfilmjével Oscar-díjat nyert politikus saját házában egy hónap alatt egy átlagos család éves vízfogyasztásának kétszeresét pazarolja el. A volt alelnök Nashville elegáns elővárosában, Belle Meade-ben álló, húszszobás, nyolc fürdőszobás villájának egyhavi fogyasztása a helyi elektromos művek számlája alapján 221 ezer kilowattóra, és évről évre nő. Az árulkodó adatot egy nonprofit környezetvédő szervezet hozta nyilvánosságra azzal a kiegészítéssel, hogy Al Gore sokkal inkább a képmutatás díját érdemelné meg. Gore-nak felettébb kellemetlen a leleplezés, nehéz lesz mentséget találnia rá.

Hugh Grant
Igazi angol hidegvérrel viselt el egy különösen blőd helyzetet, amibe váratlanul került. Filmjének hollandiai bemutatóján egy fanatikus újságírónő a férfi csuklóját megragadva magához bilincselte a filmsztárt. Cielke Sijben, egy helyi tévécsatorna munkatársa tíz percig tartotta fogságban a 46 éves színészt, míg a tűzoltók kiérkeztek és levágták róluk a karperecet. Szemtanúk szerint a nő a semmiből előlépve termett Grant mellett. A sármos sztár ironizálva, nyugodtan állta a sarat, de azért láthatóan megkönnyebbült, amikor megszabadították eszelős rajongójától.

Tiger Woods
A golfkirály várhatóan tavasszal Magyarországra érkezik. A világ első számú golfozója, aki egy személyben a világ legtöbbet kereső sportolója is, százmillió forintért jön bemutatóra hozzánk. Azt még nem tudni, hol fog megszállni, egyelőre a három legnagyobb hazai golfklub versenyez a lehetőségért.

Ezek is érdekelhetnek