Kóstoljon bele a vidék ízébe!

ABC2007. 06. 08. péntek2007. 06. 08.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Zöldséges makaróni
csirkecombbal gazdagítva


Hozzávalók: 8 csirkecomb; 1 csomag makaróni; 3 paradicsom; 2 dl tejszín; 2 dl fehérbor; 2-3 evőkanál kapribogyó; 2-3 ek. olívabogyó; 2 ek. étkezési keményítő; őrölt szerecsendió; citromlé; 25 dkg zöldbab; só; bors; 2 pritaminpaprika; zsázsa; olívaolaj.

A csirkecombokat sózom, borsozom és 2-3 órára hűtőbe teszem. Közben a paprikát finom kockára vágom, a zöldbabot megtisztítom, végeit késsel levágom. A makarónit forrásban lévő vízben megfőzöm - a főzővízbe kevés olívaolajat és sót teszek.
A paradicsomot leforrázom, hideg vízzel leöblítem, lehúzom a héját, és csíkokra vágom. A tejszínt a fehérborral, kapribogyóval, olívabogyóval együtt felforralom (ettől is kap az étel egy kis mediterrán zamatot). Belekeverem a keményítőt, és simára főzöm. A mártást sóval, borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezem (esetleg egy kevés citromot csepegtetek még rá). Hozzáadom a zöldbabot meg a paprikát, és roppanósra párolom benne. A csirkecombokat serpenyőben, kevés olajon hirtelen átsütöm. Az időközben elkészült makarónit leszűröm, alaposan lecsepegtetem, és a paradicsommal, csirkecombokkal együtt a mártásba forgatom. Még egyszer felforrósítom, zsázsával díszítve tálalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek