Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk:

ABC2007. 07. 20. péntek2007. 07. 20.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Meggyes batyu
Hozzávalók:
10 darabhoz: 17 dkg

vaj; 35 dkg finomliszt; csipetnyi só; 60 dkg meggy; 5 dkg darált mandula; 5 dkg

zsemlemorzsa; 1 kiskanál őrölt fahéj; 5+5 dkg porcukor; 20 dkg marcipánmassza.

A puha vajat a liszttel, a sóvalés kb. fél deci langyos vízzel alaposan összedolgozom, majd fóliába csomagolvaegy órára a hűtőbe teszem pihenni. Közben megtisztítom és kimagozom a meggyet,az 5 dkg porcukrot összekeverem a mandulával, a morzsával és a fahéjjal. Atésztát és a marcipánmasszát 10 egyenlő részre osztom. Lisztezett deszkán vagymunkalapon minden tésztadarabot egyenként vékonyra nyújtok, és a közepükre 1-1,szintén vékonyra lapított marcipándarabkát helyezek. 8-10 szem meggyet teszekrá, és megszórom a mandulás-fahéjas morzsával. A tészta sarkait, széleitráhajtogatom, batyut formálok belőle. Kivajazott sütőpapírral bélelt tepsiberakom, és előmelegített sütőben, 180 fokon (gázsütő 5-ös fokozat) kb. 30 percalatt megsütöm. Porcukorral megszórva tálalom. Érdemes kipróbálni másgyümölcsökkel is!

Mediterrán borsósaláta
Hozzávalók: 20 dkg főtt sonka; 10dkg cukorborsó; 1 kis üveg fekete olívabogyó; 2 paradicsom; 1 paprika;olívaolaj; só; őrölt bors.

A cukorborsót megmosom, a végeit levágom. Aparadicsomot kis cikkekre darabolom. Az olívabogyót leöblítem. A vastag húsúpaprikát apró kockákra aprítom. A főtt sonkát gyufaszál nagyságúra szeletelem,és serpenyőben, kevés olajon megpirítom. Végezetül a hozzávalókatösszeforgatom, kevés olívaolajjal, sóval és borssal ízesítem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek